Blues Magazine – Dé bron voor dagelijkse blues muziek
Je wekelijkse portie blues
In je browser bekijken
09 juli 2024
Ontdek het laatste nieuws, concertagenda, album recensies, concertverslagen, interviews en meer op dé blues muziek site: bluesmagazine.nl. Mis geen enkele beat!

Afgelopen week zijn er 17 berichten op BluesMagazine.nl gepubliceerd. In deze nieuwsbrief een samenvatting zodat je niets hoeft te missen.
Blues Playlist - listen on Spotify

Bluesmagazine's weekly playlist

Bluesmagazine's weekly playlist is een gevarieerde lijst met onder andere tips van de luisteraars, deze week o.a. L.A. Edwards , Nat Myers, Lower case blues, Bill Wyman en Gary Clark jr. Veel luisterplezier!!!
Blues Historie - Pre-war blues deel 60 Ralph Willis

Blues Historie - Pre-war blues deel 60 Ralph Willis

Ralph Willis speelde in verschillende muziekstijlen, van slow blues tot up-tempo country dance tracks, maar ondanks de groeiende populariteit van folkblues en R&B wees hij die af. Beïnvloed door Blind Lemon Jefferson neigde zijn gitaarstijl meer naar de dreunende resonantie van Lightnin 'Hopkins.
The Dutch Iconic blues albums: DeWolff - Grand Southern Electric

The Dutch Iconic blues albums: DeWolff - Grand Southern Electric

"Grand Southern Electric" een indrukwekkend album dat de luisteraar meeneemt op een reis door verschillende muzikale stijlen. DeWolff weet de luisteraar te betoveren met hun meesterlijke gitaar, Hammond en drumwerk, soulvolle zang en pakkende melodieën.
concertfoto Gary Clark Jr

Concertverslag: Gary Clark Jr - 013 Tilburg, 4 juli 2024

Gary Clark Jr. deed na 5 jaar Nederland weer aan met een fantastisch concert in een druk maar niet uitverkocht poppodium 013 in Tilburg. Het was een fantastische avond waar vele muziekstijlen te horen waren maar waar Clark met zijn gitaarsolo’s toch steeds weer terugkwam bij zijn roots, The Blues. Hoogtepunten waren het bekende Bright Lights en Maktub, maar ook Habits van zijn laatste album JPEG RAW maakte veel indruk. Lees hier het verslag en bekijk de foto's.
Blues Historie: Post war blues - deel 35 Alexis Korner

Blues Historie: Post war blues - deel 35 Alexis Korner

Naast John Mayall wordt Alexis Korner als een van de grondleggers van de Britse blues" genoemd. Hij had een grote invloed op het geluid van de Britse muziekscene in de jaren zestig. Zijn band Blues Incorperated was voor vele bekenden als Brian Jones, Mick Jagger, Charlie Watts, Danny Thompson, Jack Bruce, Ginger Baker, Eric Burdon, Graham Bond de eerste stap naar beroemdheid.
The Iconic blues album:  Eric Clapton – From The Cradle

The Iconic blues album: Eric Clapton – From The Cradle

"From the Cradle" is een eerbetoon aan de blues en laat zien dat Eric Clapton een meester is in het vermaken en herinterpreteren van bluesklassiekers. Het album is een aanrader voor zowel fans van Clapton als liefhebbers van bluesmuziek in het algemeen.
Foto: PR Brielle Blues

Dutch Keeping The Blues Alive Award voor Brielle Blues

De Keeping the Blues Alive Award gaat dit jaar naar Brielle Blues. Wat in 1992 begon als een kleinschalig bluesfestival groeide de afgelopen 32 jaar uit tot een fantastisch jaarlijks, gratis toegankelijk evenement in de gezellige en historische Brielse binnenstad. Van heinde en ver trekt het festival zo’n 15.000 bezoekers die op drie grote podia en talrijke kleine straatpodia in Brielle kunnen genieten van fantastische grote en kleine bluesacts.
Foto: L.A. Edwards

L.A. Edwards Interview: Nieuw Album 'Pie Town' & Live-Presentatie

Deze week verschijnt 'Pie Town', het nieuwe album van L.A. Edwards, het gezelschap rondom singer/songwriter/multi-instrumentalist Luke Andrew Edwards en zijn 'band of brothers' met daarin Jay en Jerry Edwards. Een goede gelegenheid dus om het nieuwe materiaal van dit album voor een live-publiek te presenteren. De singles 'Good Luck' en 'Gone 4U' gingen hier al aan vooraf. BluesMagazine zocht de heren op voor een uitgebreide kennismaking.
Foto: PR United by Music

Dutch Blues Award Bijzondere Prestatie voor United by Music

United by Music ontvangt de Award in de categorie Bijzondere Prestatie, omdat zij muzikaal getalenteerde mensen met een verstandelijke beperking de kans geeft om op te treden voor publiek. Op deze manier zorgt United by Music ervoor dat mensen met een beperking zich via (blues)muziek verbonden voelen met elkaar en mee kunnen doen in het leven. Met de Dutch Blues Awards geeft de Dutch Blues Foundation (DBF) waardering aan mensen die een belangrijke bijdrage leveren aan de Blues in Nederland.
Blues History: Contemporary blues (1980-present): Christone "Kingfish" Ingramm

Blues History: Contemporary blues (1980-present): Christone "Kingfish" Ingramm

Hoewel hij nog jong is heeft hij toch al zijn stempel gedrukt op de blues, Christone "Kingfish" Ingram. Deze jonge Amerikaanse bluesmuzikant en zanger wordt steeds populairder en met zijn jeugdige energie, technische bekwaamheid en emotionele connectie blijft hij de bluesmuziek vernieuwen.
Listen to: What the Frnk - Half the man

Listen to: What the Frnk - Half the man

Het handelsmerk van de Nederlandse band What the Frnk is funky blues met vette blazers, deze nieuwe single herbergt dit alles in zich. Een lekker plaatje, de opmaat naar een nieuw album? Ik ben benieuwd hoe die gaat worden.
Album recensie: Lower Case Blues - Take it for a ride

Album recensie: Lower Case Blues - Take it for a ride

Take it for a ride van Lower Case Blues kent geen zwak nummer. De strakke ritme sectie , prima zang en natuurlijk de voortreffelijk gitarist houden je de gehele speelduur gekluisterd aan je stereo installatie. Must voor iedere liefhebber van lekkere gitaar blues.
Release: Tab Benoit - I hear thunder

Release: Tab Benoit - I hear thunder

De bekroonde bluesgitarist Tab Benoit is verheugd zijn eerste album in veertien jaar aan te kondigen. I Hear Thunder zal op 30 augustus verkrijgbaar zijn via Whiskey Bayou Records en is wederom een samenwerking met Anders Osborne.
Blues Historie - Pre-war blues deel 59 Washboard Sam

Blues Historie - Pre-war blues deel 59 Washboard Sam

Washboard Sam was een Amerikaanse wasbordspeler eind jaren 1930/1940, een zanger en een voortreffelijk songwriter, waar honderden opnamen blijk van geven. Zijn halfbroer van Big Bill Broonzy werd echter vaak als componist opgeven omdat die vanwege andere verplichtingen niet als gitarist vermeld mocht worden.
Bad Temper Joe - At the Villa, albumcover foto

Bad Temper Joe - At the Villa | Album recensie

Bad Temper Joe ontdekte de blues op zijn 15e door B.B. King's album Blues On The Bayou. Sterk beïnvloed door Bob Dylan, combineert hij blues met folk, country en americana. Hij speelt voornamelijk slidegitaar op een Weissenborn. In 2014 debuteerde hij met Sometimes A Sinner en heeft sindsdien meerdere albums uitgebracht. De vraag is of dit uitstekend voorafje straks onderdeel uitmaakt van zijn binnenkort te verschijnen album. We wachten het af.
Concertfoto Jason Ricci juni 2024

Concertverslag: Jason Ricci and The Bad Kind - De Bosuil Weert, 30 juni 2024

Jason Ricci's concert in Weert markeerde zijn terugkeer naar Europa na een lange afwezigheid vanwege persoonlijke problemen. Ricci heeft sinds zijn comeback meerdere prijzen gewonnen, waaronder de Blues Music Award 2024 voor mondharmonica. Hoogtepunten waren nummers als "Baked Potato," "Broken Toy," en "St. James Infirmary." Ricci en zijn band zorgden voor een energieke en emotionele show, en fans waren enthousiast hem weer te zien. Het was een fantastische middag vol geweldige muziek en sfeer. Lees hier het verslag en bekijk de foto's.
sfeerfoto Rotterdam Bluegrass Festival

Rotterdam Bluegrass Festival met uitverkochte zaterdag groot succes

Met een uitverkochte zaterdag was de twaalfde editie van het Rotterdam Bluegrass Festival weer een groot succes. Mensen uit heel Nederland - én van ver daarbuiten - wisten het groene, knusse Noordplein te vinden. Verspreid over drie dagen trakteerden zo'n dertig acts uit binnen- en buitenland het publiek op Amerikaanse rootsmuziek. Bluegrass, country, folk en americana, met hier en daar een uitstapje richting punk of woestijnblues. Naast live muziek was er een uitgebreid randprogramma met verrassende kinderactiviteiten, workshops, theater, een markt en natuurlijk veel eten en drinken.
Lees meer over het succes van de twaalfde editie van het Rotterdam Bluegrass Festival.
Concertagenda | Release Overzicht | Album Recensies | Het Blues Archief
facebook twitter instagram website email 
Copyright (c) 2024 Blues Magazine, All rights reserved.
U ontvangt deze email omdat u zich hebt aangemeld voor De Blues Nieuwsbrief. U kunt uw abonnement via onderstaande links opzeggen of wijzigen. Wij respecteren uw privacy, zullen nooit uw gegevens aan derden verstrekken, noch spam mails sturen. Lees meer over ons Privacybeleid.

Uitschrijven | Abonnement beheren


Contact Blues Magazine:
[email protected]