Blues Magazine – Dé bron voor dagelijkse blues muziek
Je wekelijkse portie blues
In je browser bekijken
18 juni 2024
Ontdek het laatste nieuws, concertagenda, album recensies, concertverslagen, interviews en meer op dé blues muziek site: bluesmagazine.nl. Mis geen enkele beat!

Afgelopen week zijn er 15 berichten op BluesMagazine.nl gepubliceerd. In deze nieuwsbrief een samenvatting zodat je niets hoeft te missen.
Album recensie: Marcela De Campos - Dimmed lights

Album recensie: Marcela De Campos - Dimmed lights

Marcela De Campos is een in Brazilië geboren gitariste en haar gitaarspel is beïnvloed door grootheden als Albert King , Eric Gales , SRV , Clapton en Bonamassa. Dimmed Lights is een album dat lekker in het gehoor ligt , vol staat met fantastische solo’s.
Album recensie: Black Country Communion – V

Album recensie: Black Country Communion – V

Black Country Communion – V, een totaal waarin de rockmuziek van enkele decennia geleden in een mooie, nieuwe jas is gestoken. Kevin Shirley is erin geslaagd alle talenten van Hughes, Bonamassa, Bonham en Sherinian maximaal uit de verf te laten komen en het als een echte band te laten klinken.
The Iconic blues album:  Lightnin’ Hopkins – Blues In My Bottle

The Iconic blues album: Lightnin’ Hopkins – Blues In My Bottle

"Blues in My Bottle" is een tijdloos album dat de essentie van de bluesmuziek vastlegt. Het laat zien waarom Lightnin' Hopkins wordt beschouwd als een van de grootste bluesartiesten aller tijden met zijn unieke stijl, emotionele expressie en virtuositeit op de gitaar.
Album recensie: Supersonics -Bird On A Wire

Album recensie: Supersonics -Bird On A Wire

Supersonics - Bird on a wire is een plaat vol dansbare Rock 'n Roll, geproduceerd door de band zelf, valt vooral het smaakvolle en gevarieerde gitaar spel op . Een album vol rock ;n roll, texmex, country, filmmuziek voor een western, met de Elvis-snik en het Chris Isaac-gitaartje.
Blues Playlist - listen on Spotify

Bluesmagazine's weekly playlist

Bluesmagazine's weekly playlist is een gevarieerde lijst met onder andere tips van de luisteraars, deze week o.a. Amanda Fish, Iron City Houserockers, Blues People, Warren Haynes en JoosTVD. Veel luisterplezier!!!
Blues Historie - Pre-war blues deel 57 Robert Nighthawk

Blues Historie - Pre-war blues deel 57 Robert Nighthawk

Robert Lee McCollum was een Amerikaanse bluesmuzikant die speelde en opnam onder de pseudoniemen Robert Lee McCoy en Robert Nighthawk. Hij bleef zijn hele leven muziek maken en optreden op Maxwell Street in Chicago.
Release: Roel Spanjers - Birdcatcher II

Release: Roel Spanjers - Birdcatcher II

Met het uitbrengen van zijn nieuwe solo-album Birdcatcher II lost toetsenist/zanger Roel Spanjers een langverwachte belofte in. Birdcatcher II verschijnt op 20 september 2024 bij Suburban Records en bevat tien nieuwe ‘roots noir’ songs.
Album recensie: Quinn Sullivan – Salvation

Album recensie: Quinn Sullivan – Salvation

Het album Salvation laat twee gezichten zien en vraag je je af wat Quinn de redding zal brengen, de vlakke commerciëlere popliedjes, of het stevigere bluesrock werk waarmee hij zijn CD opent. Ik hoop het laatste, want het zou zonde zijn als de bluesrock gitarist in Quinn Sullivan verloren zou gaan.
Album Recensie: Blues People - The skin I am in

Album Recensie: Blues People - The skin I am in

Afkomstig uit de USA hebben de vier muzikanten van BLUES PEOPLE al sinds de jaren ’80 hun sporen verdiend in de jazz/blues en funk en de CD The skin I am is hun debuut en staat garant voor een lekkere cd met nummer vol met soulvolle zang met puntig en flitsend gitaarspel.
Album Recensie: The Wicked Lo-Down – Out Of Line

Album Recensie: The Wicked Lo-Down – Out Of Line

The Wicked Lo-Down wil zich niet afficheren als opvolger van The Red Devils. Ze hebben – vooral door toedoen van Nick David – ook zeker een eigen geluid maar je kunt natuurlijk een beroerdere bloedgroep hebben. Liefhebbers van The Red Devils kunnen dit echter blind aanschaffen.
Festivalverslag: Rory Gallagher Tribute Festival 30 mei - 2 juni 2024

Festivalverslag: Rory Gallagher Tribute Festival 30 mei - 2 juni 2024

De muzikale bedevaart naar het Rory Gallagher Tribute Festival in Ballyshannon Ierland, was wederom een groot Bluesfeest. Met 44 acts die op vier dagen verspreid door het stadje optraden was er voor elk wat wils. Een verslag.
Jontavious Willis - West Georgia Blues (albumcover photo)

Jontavious Willis - West Georgia Blues

Op Strolling Bones Records verschijnt binnenkort het album van Blues geweldenaar Jontavious Willis, onthoudt deze naam. De man is echt geweldig.
Deze man is een fenomeen die van akoestische countryblues naar elektrische Chicago blues switch en allemaal subliem. Deze jonge vriend wordt een grote.
Tom Craig – Get To Work (albumcover photo)

Tom Craig – Get To Work | Albumrecensie

Tom Craig's derde album, "Get To Work," uitgebracht op 20 juli 2024 door 8th Train Records, bevat twaalf originele nummers met een mix van blues, soul en Americana. Hoogtepunten zijn het soulvolle "As sure as I can raise my hand," de Zuid-Amerikaans getinte "Making coffee" en "Dream big," en de ballad "Geneva avenue" met Kat Riggins. Dit album toont Craig's veelzijdigheid en talent, en benadrukt zijn passie voor muziek.
Jay Gordon & Blues Venom - Live at Woodystock 2022 (album cover photo)

Jay Gordon & Blues Venom - Live at Woodystock 2022 | Albumrecensie

Jay Gordon's nieuwe album, opgenomen tijdens het Woodystock Blues Festival in Laughlin en Bullhead City, bevat energieke bluesrock met bassist Sharon Butcher en drummer Tom Parham. Het album combineert klassieke covers zoals "Hoochie Coochie Man" en "Crossroads" met eigen nummers zoals "Slow Burn Biker Mama". Jay's gitaarwerk schittert in nummers als "Green River" en "Stranger Blues". Een must voor bluesrock liefhebbers.
Justin Townes Earle - ALL IN: Unreleased & Rarities (albumcover photo)

Justin Townes Earle - ALL IN: Unreleased & Rarities

Justin Townes Earle ALL IN: Unreleased & Rarities (The New West Years) wordt op 9 augustus 2024 uitgebracht via New West Records. De 2xLP/19-track set bevat 12 niet eerder uitgebrachte opnames en 6 nooit eerder gehoorde nummers, geschreven en opgenomen tijdens Justins laatste jaren.
Concertagenda | Release Overzicht | Album Recensies | Het Blues Archief
facebook twitter instagram website email 
Copyright (c) 2024 Blues Magazine, All rights reserved.
U ontvangt deze email omdat u zich hebt aangemeld voor De Blues Nieuwsbrief. U kunt uw abonnement via onderstaande links opzeggen of wijzigen. Wij respecteren uw privacy, zullen nooit uw gegevens aan derden verstrekken, noch spam mails sturen. Lees meer over ons Privacybeleid.

Uitschrijven | Abonnement beheren


Contact Blues Magazine:
[email protected]