Blues Magazine – Dé bron voor dagelijkse blues muziek
Je wekelijkse portie blues
In je browser bekijken
04 juni 2024
Ontdek het laatste nieuws, concertagenda, album recensies, concertverslagen, interviews en meer op dé blues muziek site: bluesmagazine.nl. Mis geen enkele beat!

Hier de laatste 14 berichten op BluesMagazine.nl

Deze Week...

Deze week zijn er een aantal interessante album releases. Hier is een kort overzicht:
Ook staat er een indrukwekkende reeks concerten gepland voor de komende week. Hier zijn enkele concert tips:

4 juni: Ellen Jewell - SPOT / De Oosterpoort, Groningen
Ellen Jewell brengt een mix van Americana, folk en blues. Haar unieke stem en pakkende nummers zorgen voor een intieme en onvergetelijke avond.

6 juni: Matt Schofield - Podium Victorie, Alkmaar
Deze Britse bluesgitarist en zanger staat bekend om zijn virtuoze gitaarspel en soulvolle stem. Een must-see voor bluesliefhebbers.

7 juni: Julian Sas - Podium Victorie, Alkmaar
Nederlandse bluesicoon Julian Sas brengt zijn krachtige stem en indrukwekkende gitaarspel naar Alkmaar voor een energieke show.

7 juni: Dom Martin - De Bosuil, Weert
Dom Martin, een rijzende ster in de blueswereld, brengt met zijn rauwe stem en meesterlijk gitaarspel een moderne draai aan het genre.

7 juni: Roland Van Campenhout - Ha Concerts, Gent (B)
Deze levende legende viert zijn 80e verjaardag met een speciaal concert vol blues, folk en rock, ondersteund door een podium vol muzikanten en vrienden.

8 juni: Mojo Hand - Blues aan Zee - Noviteit, Monster
Voor de echte bluesliefhebbers biedt Mojo Hand een avond vol authentieke bluesmuziek met een rauw randje.

9 juni: Stapled (A Tribute to Mavis Staples) - Ronde Weide, Arnhem
Stapled brengt een eerbetoon aan Mavis Staples en The Staple Singers met een avond vol soul en gospelklassiekers.

11 juni: Glen Hansard - Openluchttheater Caprera, Bloemendaal
De Ierse singer-songwriter Glen Hansard treedt op in het idyllische Openluchttheater Caprera, voor een avond vol indringende liedjes in de open lucht.

Check de concertagenda voor meer informatie!
Blues Playlist - listen on Spotify

Bluesmagazine's weekly playlist

Rubriek: Muziek, Nieuws

Bluesmagazine's weekly playlist is een gevarieerde lijst met onder andere tips van de luisteraars, deze week o.a. Black cat bones, Geir Milkman" Bertheussen, Cactus, Dana Fuchs en Elmore James. Veel luisterplezier!!!
Blues Historie - Pre-war blues deel 56 Papa Charlie McCoy

Blues Historie - Pre-war blues deel 56 Papa Charlie McCoy

Rubriek: Muziek, Nieuws

Charles "Papa Charlie" McCoy was een Amerikaanse Delta-bluesmuzikant en songwriter. Ook bekend als de Tampa Kid, speelde hij ook veel met zijn oudere broer Frank onder de naam de McCoy Brothers.
Festival poster Sortie Blues 2024

Sortie Blues 2024 met Luther Dickinson, Charlie Parr, Ian Siegal, Roland 80 en Raymond van het Groenewoud

Rubriek: Concert, Tour & Festival Nieuws

Het is tijd om je agenda's te markeren voor een onvergetelijke muzikale ervaring. Sortie Blues, het gratis outdoor bluesfestival, keert terug voor zijn vijfde editie op zaterdag 7 september 2024! Dit jaar belooft het festival een spectaculaire line-up die bluesliefhebbers niet mogen missen.
Albumcover photo: Ruthie Foster - Mileage

Ruthie Foster - Mileage

Rubriek: Releases

Het aankomende album Mileage van Ruthie Foster, dat op 21 augustus 2024 wordt uitgebracht door Sun Records, markeert een mijlpaal als haar tiende studioalbum. In samenwerking met producer Tyler Bryant en zijn vrouw Rebecca Lovell van Larkin Poe, creëert Foster een diep persoonlijk en soulvol album. Het album vertelt haar reis van zingen in kerken in het landelijke Texas tot meerdere Grammy-nominaties, verweven met verhalen van professionele triomfen en persoonlijke verliezen.
Albumcover photo: Giles Robson - Seven Blues Classics

Giles Robson - Seven Blues Classics

Rubriek: Releases

Giles Robson, de internationaal geprezen bluesartiest en winnaar van de Blues Music Award 2019, brengt op 1 juli 2024 zijn nieuwe album "Seven Blues Classics" uit. Dit album, omschreven als een "Spiritually alchemic masterpiece" door Grammy-winnaar Terry Abrahamson, bevat live opnames van iconische bluessongs.
Albumcover photo: The Red Clay Strays - Made By These Moments

The Red Clay Strays - Made By These Moments

Rubriek: Releases

De Alabama rock’n’roll band The Red Clay Strays kondigt hun nieuwe album 'Made By These Moments' aan, dat op 26 juli via RCA Records wordt uitgebracht. Het album, geproduceerd door Grammy-winnaar Dave Cobb, bevat hun kenmerkende mix van rock en southern soul. De band, gevormd in 2016, geniet momenteel van een doorbraakjaar met hun hit 'Wondering Why'.
Foto: Eric Clapton concert Royal Albert Hall Londen

Concertverslag: Eric Clapton
- Royal Albert Hall Londen,
21 mei 2024

Rubriek: Concertverslagen

Op 21 mei 2024 trad Eric Clapton op in de Royal Albert Hall in Londen. Ondanks het regenachtige weer was de menigte opgewonden. Clapton, 79 jaar oud, bracht een indrukwekkende show met zowel elektrische als akoestische sets. Hoogtepunten waren onder andere ‘Badge’, ‘Got To Get Better In A Little While’ en een verrassende uitvoering van ‘Golden Ring’. Het concert eindigde met ‘Before You Accuse Me’, waarbij Andy Fairweather Low ook het podium betrad. Een epische avond die de fans nog lang zullen herinneren​.
Albumcover photo: Kenny Wayne Shepherd - Dirt On My Diamonds Vol. 2

Kenny Wayne Shepherd - Dirt On My Diamonds Vol. 2 | Album release

Rubriek: Releases

Provogue Records presenteert met trots het nieuwste meesterwerk van Kenny Wayne Shepherd: 'Dirt On My Diamonds Vol. 2'! Na de #1 Billboard Blues hit van 2023, 'Dirt On My Diamonds Vol. 1', wordt dit langverwachte album op 20 september 2024 uitgebracht. Met nummers zoals "I Got A Woman" en een cover van ZZ Top's "She Loves My Automobile", belooft deze release een frisse en dynamische ervaring. Luister nu naar de eerste single "I Got A Woman"!
Concertfoto: Robert Cray (fotografie Marco van Rooijen)

Concertverslag: Robert Cray - BRIDGE Guitar Festival, 29 mei 2024 Effenaar Eindhoven

Rubriek: Concertverslagen, Uitgelicht

Robert Cray opende het BRIDGE Guitar Festival in de Effenaar met een indrukwekkend bluesconcert op 29 mei, als onderdeel van zijn "Groovin’ 50 Years" tour. Zijn virtuoze gitaarspel en soulvolle stem betoverden het publiek, met hoogtepunten zoals ‘Right Next Door’, ‘Sitting On Top Of The World’ en ‘Phone Booth’.
Foto: Eerste boek voor Han van Dam, pianist van Barrelhouse

Boekpresentatie: Wim Verbei - Blues op Bezoek, Concerto Amsterdam 28 mei 2024

Rubriek: Concertverslagen, Nieuws

Op 28 mei werd in platenzaak Concerto te Amsterdam het eerste exemplaar van ‘Blues op Bezoek’ door Wim Verbei overhandigd. Hans Renders introduceerde het boek en Peter de Rijk interviewde Verbei, die sprak over zijn onderzoek naar Afro-Amerikaanse muziek in Nederland. Han van Dam nam het eerste exemplaar in ontvangst.
Blues Historie: Post war blues - deel 33 J.B. Hutto

Blues Historie: Post war blues - deel 33 J.B. Hutto

Rubriek: Muziek, Nieuws

Joseph Benjamin, J.B. Hutto speelde naast de gitaar ook drum en piano. In Chicago en later Boston was hij bekend met zijn band The Hawks. Zijn neef, Lil' Ed Williams (van Lil' Ed & The Blues Imperials) zet zijn nalatenschap voort in een stijl die dicht bij die van zijn oom ligt.
Toronzo Cannon - Shut Up And Play! albumcover photo

Album Recensie: Toronzo Cannon - Shut up & play

Rubriek: Nieuws, Recensies

Shut up & play, een album vol sterke nummers in prettige stijl; vlot, met mooie teksten, vette basgrooves van Brian Quinn en het bij wijle vlammende gitaarspel van Toronzo. Top album van een artiest die terecht de aandacht verdiend.
Interview: Bluesmagazine in gesprek met toetsenist Bob Fridzema

Interview: Bluesmagazine in gesprek met toetsenist Bob Fridzema

Rubriek: Interviews, Nieuws

Bluesmagazine heeft toetsenist Bob Fridzema heel vaak zien optreden bij verschillende bands en altijd geweldig goed. Het leek ons een goed idee deze uitstekende muzikant weer eens te interviewen en wat meer over hem te weten te komen sinds het interview van tien jaar geleden. De gelegenheid deed zich voor in Zeche Bochum op 13-05-2024 voor het optreden van hem met de Glenn Hughes Band.
Blues History: Contemporary blues (1980-present): The Fabulous Thunderbirds

Blues History: Contemporary blues (1980-present): The Fabulous Thunderbirds

Rubriek: Muziek, Nieuws

The Fabulous Thunderbirds is een Amerikaanse bluesrockband opgericht in 1974 in Austin, Texas. De band staat bekend om hun energieke live-optredens en hun mix van blues, rock, en R&B-muziekstijlen. De band werd opgericht door zanger en mondharmonicaspeler Kim Wilson en gitarist Jimmie Vaughan.
Concertagenda | Release Overzicht | Album Recensies | Het Blues Archief
facebook twitter instagram website email 
Copyright (c) 2024 Blues Magazine, All rights reserved.
U ontvangt deze email omdat u zich hebt aangemeld voor De Blues Nieuwsbrief. U kunt uw abonnement via onderstaande links opzeggen of wijzigen. Wij respecteren uw privacy, zullen nooit uw gegevens aan derden verstrekken, noch spam mails sturen. Lees meer over ons Privacybeleid.

Uitschrijven | Abonnement beheren


Contact Blues Magazine:
[email protected]