Blues Magazine – Dé bron voor dagelijkse blues muziek
Je wekelijkse portie blues
Ontdek het laatste nieuws, concertagenda, album recensies, concertverslagen, interviews en meer op dé blues muziek site: bluesmagazine.nl. Mis geen enkele beat!

Hier de laatste 13 berichten op BluesMagazine.nl
Concertfoto: Erwin Java en Sean Webster

Sfeerverslag concert JAVA | WEBSTER - Paard van Troje Den Haag, 22 mei 2024

Rubriek: Concertverslagen

Erwin Java en Sean Webster speelden op 22 mei 2024 in Paard van Troje een energieke set van bluesnummers, inclusief tracks van hun album en favorieten van helden als Eric Clapton. Met humor en muzikaal vakmanschap bewezen ze dat de blues nog springlevend is in Den Haag.
Albumcover foto: Johnny Feel Good - Age Is Just A Number

Johnny Feel Good - Age Is Just A Number | Album recensie

Rubriek: Recensies

Ontdek het debuutalbum van Johnny Feel Good, 'Age Is Just A Number'. Dit album, geleid door gitarist Johnny Laporte, bevat tien zelfgeschreven en live opgenomen bluesnummers. Met ervaren muzikanten zoals Art Bausch, Armando Jansen, Mark Harmsma, Pim Spetter en Jan Blaauw, belooft dit album authentieke en meeslepende bluesmuziek. Hoogtepunten zijn onder andere de opwindende boogiestamper 'You’ve Gotta Rumble' en de sfeervolle slow-blues 'You Don’t Know Nothing'. Johnny Feel Good bewijst dat leeftijd slechts een getal is en levert een album vol speelplezier en vakmanschap.
The Dutch Iconic blues albums: Veldman Brothers - Home

The Dutch Iconic blues albums: Veldman Brothers - Home

Rubriek: Iconic Blues Albums, Nieuws, Recensies

Het album "Home" van de Veldman brothers is een zeer solide en veelzijdige en pakkende release. Het toont hun vermogen om verschillende genres met elkaar te vermengen met pakkende melodieën, krachtige vocalen en virtuoos gitaarspel, is het album een aanrader voor iedereen die van blues, rock en soul houdt.
Festivalverslag 31ste International Blues Festival Schöppingen (D) 18 en 19 mei 2024

Festivalverslag 31ste International Blues Festival Schöppingen (D) 18 en 19 mei 2024

Rubriek: Concertverslagen, Uitgelicht

Het was weer een geweldig festival met een prima sfeer en top georganiseerd met topmuziek en weer uitverkocht. Jammer van de regen op dag twee maar dat mocht de pret niet drukken.
Blues Playlist - listen on Spotify

Bluesmagazine's weekly playlist

Rubriek: Muziek, Nieuws

Bluesmagazine's weekly playlist is een gevarieerde lijst met onder andere tips van de luisteraars, deze week o.a. Black cat bones, Geir Milkman" Bertheussen, Cactus, Dana Fuchs en Elmore James. Veel luisterplezier!!!
The Iconic blues album:  Charley Patton – Complete Recordings 1929 - 1934

The Iconic blues album: Charley Patton – Complete Recordings 1929 - 1934

Rubriek: Iconic Blues Albums, Recensies

Charley Patton wordt beschouwd als een van de pioniers van de Amerikaanse deltablues en zijn stijl heeft een enorme invloed gehad op latere bluesartiesten.
Charley Patton's kenmerkende stijl, zijn slidegitaartechniek en zijn krachtige stem zijn indrukwekkend.
Blues Historie - Pre-war blues deel 55 Willie Trice

Blues Historie - Pre-war blues deel 55 Willie Trice

Rubriek: Muziek, Nieuws

William "Willie Trice was een Amerikaanse bluesgitarist, zanger en songwriter. Hij was een East coast blues man uit North Carolina zijn bluesstijl, wordt vaak aangeduid als Piemonte-blues, of oostkust-blues of meer in het algemeen country-blues.
Festivalverslag: Blues Peer 2024

Festivalverslag: Blues Peer 2024

Rubriek: Concertverslagen, Uitgelicht

Lees ons verslag en bekijk de foto's van Blues Peer 2024, waar de bourgondische sfeer en een uitgekiend programma van blues en popmuziek zorgden voor een topeditie.
Listen to: Justine Blazer and Lauren Anderson - Ain't No Cure Like The Blues

Listen to: Justine Blazer and Lauren Anderson - Ain't No Cure Like The Blues

Rubriek: Muziek, Releases

Twee top zangeressen met stemmen die matchen, Justine Blazer en Lauren Anderson brengen met 'Ain't No Cure Like The Blues' een ode aan Bonnie Raitt. Een heerlijke blues track waarvan beiden zeggen dat het een samenwerking is die smaakt naar meer. Laten we het hopen.
Album Review: The Boogie Beast - Neon Skies & Different Highs

Album Review: The Boogie Beast - Neon Skies & Different Highs

Rubriek: Nieuws, Recensies

Neon Skies & different Highs is het vierde studio album van the Boogie Beasts. Zij kenmerken zich door hun eigen geluid, doorspekt met mondharmonica, gitaren en Hill County blues achtige ritmes. Puik album al zijn de Boogie Beasts live een tikkeltje ruiger.
Release: Albert Castiglia - “Righteous Souls”

Release: Albert Castiglia - “Righteous Souls”

Rubriek: Nieuws, Releases

Na het winnen van een nieuwe Blues Music Award tijdens voor “Best Blues Rock Album” als lid van de “Blood Brothers”, komt Albert Castiglia met zijn nieuwe solo album bij Gulf Coast Records, "Righteous Souls". Het album zal op 19 juli uitkomen.
Festivalverslag: Ribs & blues Raalte, 18-20 mei 2024

Festivalverslag: Ribs & blues Raalte, 18-20 mei 2024

Rubriek: Concertverslagen, Nieuws

Ribs & Blues 2024 was weer een mooi afwisselend Bluesfeest, met de wisseling van de wacht rust op hen de mooie taak om van Ribs & Blues 2025 wederom een festival te maken met een fris en dynamisch karakter
Eden Brent - Getaway blues, album recensie en interview

Eden Brent - Getaway blues, album recensie en interview

Rubriek: Interviews, Recensies

Blues pianiste Eden Brent is een vrouw wiens doel het is om de piano te redden voor de blues. Getaway Blues is het eerste album dat ze samen maakte met haar man, producer Bob Dowell. Het album Getaway blues is blues, zo ontspannen, zo puur en divers . Een leuk album.
Concertagenda | Release Overzicht | Album Recensies | Het Blues Archief
facebook twitter instagram website email 
Copyright (c) 2024 Blues Magazine, All rights reserved.
U ontvangt deze email omdat u zich hebt aangemeld voor De Blues Nieuwsbrief. U kunt uw abonnement via onderstaande links opzeggen of wijzigen. Wij respecteren uw privacy, zullen nooit uw gegevens aan derden verstrekken, noch spam mails sturen. Lees meer over ons Privacybeleid.

Uitschrijven | Abonnement beheren


Contact Blues Magazine:
[email protected]