Blues Magazine | Blues Music
De Blues Nieuwsbrief
In je browser bekijken
26 maart 2024

Nieuwe releases:

29.03 Sue Foley - One Guitar Woman
05.04 Cedric Burnside - Hill Country Love
05.04 The Black Keys - Ohio Players
05.04 Marcus King - Mood Swings
05.04 Canned Heat - Finyl Vinyl
05.04 Eric Bibb - Live at The Scala Theatre

Bekijk de releaselijst voor meer informatie!

Concert Tips:

27.03 Dean Owens & the Sinners - Café Roots, Berchem

29.03 Cinelli Brothers - Groene Engel, Oss

30.03 Cinelli Brothers + Stax Cats - Heyhoef backstage, Tilburg
30.03 Dean Owens & the Sinners - The Woods, Leusden
30.03 Philip Kroonenberg & dochters - Cultureel Café De Amer, Amen 20 in Amen

31.03 Blues Festival Oppe Ruiver - Zalencentrum de Schakel, Reuver
31.03 Dudley Taft - Cafe De Stier, Eibergen

01.04 BJ Hegen Bluesband - Cultureel Café De Amer, Amen 20 in Amen

03.04 One White Dog - Musicon, Den Haag
03.04 Ted Russel Kemp - Clouso, Meppel

04.04 Hermanos Gutiérrez - TivoliVredenburg, Utrecht

05.04 Voltage - de Pul, Uden

06.04 Hermanos Gutiérrez - TivoliVredenburg, Utrecht

06.04 Ben Reel - Cultureel Café De Amer, Amen

07.04 Joe Bonamassa - Kursaal, Oostende (B)
07.04 Ted Russel Kemp - Westerdok, Amsterdam
07.04 Hackensaw Boys - Cultureel Café De Amer, Amen

Check de concertagenda voor meer informatie!
John Mayer 2024 concertfoto

Concertverslag: John Mayer - Ziggo Dome Amsterdam, 21 maart 2024

De serie optredens staat volledig in het teken van "singing songs and telling stories" aldus Mayer die hiermee terug gaat naar de begindagen van zijn carrière. De barretjes en koffiehuizen zijn vervangen door de grootste indoor-venues van de wereld. Je moet het maar aandurven. BluesMagazine was er bij voor een sfeerimpressie. Lees het verslag en bekijk de foto's van deze prachtige muziekavond.

Meer lezen
Festivalverslag: Utrecht Blues Festival - 17 maart 2024 TivoliVredenburg

Festivalverslag: Utrecht Blues Festival - 17 maart 2024 TivoliVredenburg

De relaxte sfeer, 4 geweldige top acts Tad Robinson, Toronzo Cannon, Meena Cryle and Chris Filmore band, en The Cinelli Brothers, goed verzorgde pauzes omlijst met fijne achtergrond muziek maakten het Utrecht Blues festival, een festival waarbij het volop genieten is van de blues.

Meer lezen
Albumhoes foto: Leif de Leeuw Band - Mighty Fine

Album Recensie: Leif de Leeuw Band - Mighty Fine

Het nieuwe album Mighty Fine van de Leif de Leeuw band is een Mighty Fine album geworden. Alle stukken zijn in al hun variatie zeer smaakvol en het vakmanschap spat ervan af! Kopen, luisteren en ervoor zorgen dat alle concerten uitverkocht zijn!!!

Meer lezen
The Dutch Iconic blues albums: Hans Theesink – Baby Want To Boogie

The Dutch Iconic blues albums: Hans Theesink – Baby Want To Boogie

Hans Theessink is een Nederlands gitarist, zanger en liedjesschrijver die blues en rootsmuziek speelt. Het album "Baby Wants to Boogie" van Hans Theessink is een geweldige verzameling van bluesnummers die zijn kenmerkende stijl en passie voor het genre weerspiegelen.

Meer lezen
The Iconic blues album: John Lee Hooker – It Serves You Right to Suffer

The Iconic blues album: John Lee Hooker – It Serves You Right to Suffer

Het album "It Serves You Right to Suffer" van de legendarische bluesmuzikant John Lee Hooker is een album wat de diepte van de blues en de emotionele kracht van Hooker's muziek weerspiegelt.

Meer lezen
Moulin Blues 2024 Timetable (poster)

Moulin Blues 2024 - Programma + Timetable

Om je zo goed mogelijk te faciliteren in de voorbereiding op Moulin Blues 2024, presenteren we vandaag de timetable voor de 37e editie van het festival.

Meer lezen
Blues Playlist - listen on Spotify

Bluesmagazine's weekly playlist

Bluesmagazine's weekly playlist is een gevarieerde lijst met onder andere tips van de luisteraars. Deze week o.a. Altered five blues band, Warren Haynes, Johnny Mastro and the Mama's Boys , Nienke Dingemans en DeWolff. Veel luisterplezier!!!

Meer lezen
Blues Peer 2024 (poster)

Blues Peer 2024 | Line-up + Peerse Feesten

Blues Peer line-up van 2024 slibt dicht, en hoe! De affiche voor zaterdag en zondag is bij deze compleet. Check de line-up.

Meer lezen
North Sea Jazz 2024 (logo)

NN North Sea Jazz Festival 2024

NN North Sea Jazz kondigt 54 nieuwe namen aan voor de komende editie waaronder Jazmine Sullivan die voor het eerst live in Europa optreedt, en jazziconen Al Di Meola, voor het laatst op het festival in 2002, Charles Lloyd en Terence Blanchard. Artist in Residence dit jaar is Meshell Ndegeocello. Zij treedt alle festivaldagen op met elke dag een ander project. Eerder werd al de komst van onder meer Sting, Jamie Cullum en Raye bekendgemaakt. Het NN North Sea Jazz Festival vindt plaats op 12, 13 en 14 juli in Rotterdam Ahoy.

Meer lezen
Stevie Nicks concert aankondiging (foto)

Stevie Nicks | Concert Nieuws

De legendarische Rock and Roll Hall of Fame artiest Stevie Nicks heeft officieel de data en locaties aangekondigd voor haar Europese tournee in juli 2024. Bekijk het volledig tourschema met o.a. optredens in Nederland en Belgie.

Meer lezen
Album recensie: Dion - Girlfriends

Album recensie: Dion - Girlfriends

Net als met de twee albums die Dion op nam met vrienden, weet hij met zijn vriendinnen wederom een puik lekker in het gehoor liggend album te maken.

Meer lezen
Listen to: Beth Hart - Heartbreak girl (new single)

Listen to: Beth Hart - Heartbreak girl (new single)

De spirit van Beth Hart komt naar voren in 'Little Heartbreak Girl', een nummer dat niet alleen haar vocale bekwaamheid en songwriting vaardigheden benadrukt, maar ook haar veerkracht en dankbaarheid aan al haar fans.

Meer lezen
The Mocks (album foto)

The Mocks Interview en Albumrecensie

NIEUW VIRUS TREFT NEDERLAND: ‘MOCK-MANIA’. Nog altijd spreekt de muziek uit de wilde jaren zestig en zeventig tot de verbeelding van velen en nog steeds blijkt de behoefte naar de live-verrichtingen van de helden uit die tijd onverminderd groot. De geruchten over een op handen zijnde reunie van The Kinks worden steeds sterker, The Who speelt deze week in Londen tijdens een tweedaags-durende benefiet in Londen en The Rolling Stones zijn zelfs al aan het repeteren voor een nieuwe tour die volgende maand zal aanvangen. Ook in Nederland wordt nog altijd en regelmatig met genoegen terug geblikt wanneer Frank Kraaijeveld met zijn Bintangs grondvesten van diverse podia doet laten schudden met het iconische ‘Ridin’ On The L&N’ en andere snoeiharde rhythm&blues. Inmiddels zijn we enkele generaties verder en staan de jonge gasten klaar om het stokje over te nemen en om het nog lang niet gedoofde vuur nog eens stevig aan te wakkeren. Zo presenteerde het Amsterdamse Wap Shoo Wap Records deze maand het debuut van The Mocks dat recentelijk nog werd omschreven als “jongste en meest explosieve 60’s Style-Band sinds lange tijden.”

Meer lezen
Rhythm & Blues Night 2024 nieuwe namen (aankondiging)

Rhythm & Blues Night 2024 Groningen

The Rhythm & Blues Night komt met een aantal mooie toevoegingen aan de toch al indrukwekkende line-up van het festival. Zo komen Danny Vera, Java Webster, Eddie 9V, Chris Corcoran en The Warner E. Hodges Band op zaterdag 11 mei ook naar De Oosterpoort in Groningen, waar eerder al bekend werd dat o.a. Walter Trout, Bettye Lavette, Eli ‘Paperboy’ Reed en vele anderen hun opwachting zullen maken.

Meer lezen
The Iconic blues album: Taj Mahal – The Natch’l Blues

The Iconic blues album: Taj Mahal – The Natch’l Blues

Een van de meest opvallende aspecten van "The Natch'l Blues" is de vocale prestatie van Taj Mahal. Een album dat zowel bluesfans als liefhebbers van andere muziekstijlen zal aanspreken. Het combineert traditionele blues met moderne invloeden.

Meer lezen
Bluesrock in Poppodium Boerderij, Zoetermeer (poster)

Bluesrock in Poppodium Boerderij, Zoetermeer

De komende maanden staan er weer hele toffe blues(rock) artiesten op het podium van Poppodium Boerderij in Zoetermeer. Check hier het programma.

Meer lezen
Canned Heat - Finyl Vinyl (albumhoes)

Album recensie: Canned Heat - Finyl Vinyl -

Met Finyl Vinyl heeft Canned Heat een prachtig album gemaakt. Hun van oudsher bekende heerlijke boogiestijl wordt afwisselend doorvlochten met blues, jazz, rock and roll en zelfs oosterse muziek. Een zeer sterk en verrassend album dat met elke draaibeurt nog aan klasse wint.

Meer lezen
Blues historie: Post-war blues Eddie Taylor

Blues historie: Post-war blues Eddie Taylor

Eddie Taylor was een Amerikaanse elektrische bluesgitarist en zanger, vaak onderkent maar een belangrijke schakel in de Chicago blues. Zijn zoon Eddie Jr. en zijn dochter Demetria zetten zijn muzikale traditie voort.

Meer lezen
Concertagenda | Release Overzicht | Album Recensies | Het Blues Archief
facebook twitter instagram website email 
Copyright (c) 2024 Blues Magazine, All rights reserved.
U ontvangt deze email omdat u zich hebt aangemeld voor De Blues Nieuwsbrief. U kunt uw abonnement via onderstaande links opzeggen of wijzigen. Wij respecteren uw privacy, zullen nooit uw gegevens aan derden verstrekken, noch spam mails sturen. Lees meer over ons Privacybeleid.

Uitschrijven | Abonnement beheren


Contact Blues Magazine:
info@bluesmagazine.nl