Blues Magazine | Blues Music
De Blues Nieuwsbrief
In je browser bekijken
15 maart 2024

Nieuwe releases:

14.03 Nienke Dingemans - Ain't No Hollywood Girl
15.03 The Black Crowes - Happiness Bastards
22.03 Leif de Leeuw Band - Mighty Fine
22.03 Gary Clark Jr. - JPEG RAW
29.03 Sue Foley - One Guitar Woman
05.04 Cedric Burnside - Hill Country Love
05.04 The Black Keys - Ohio Players
05.04 Marcus King - Mood Swings
05.04 Canned Heat - Finyl Vinyl
05.04 Eric Bibb - Live at The Scala Theatre

Bekijk de releaselijst voor meer informatie!

Concert Tips:

16.03 Southern Bluesnight - Theater Heerlen
o.a. Matt Andersen, Tad Robinson, The Cinelli Brothers, La Ratte, MeenaCryle, ...
16.03 Julian Sas - Metropool, Enschede
16.03 Harlem Lake - P3, Purmerend
16.03 AJ Plug - Nijend24 Anderen
16.03 Toronzo Cannon + Fat Harry & the Fuzzy Licks - Heyhoef backstage, Tilburg

17.03 Utrecht Blues Festival - TivoliVredenburg, Utrecht
Line-up: Toronzo Cannon, The Cinelli Brothers, Meena Cryle & The Chris Fillmore Band, Tad Robinson, The Özdemirs, Roel Spanjers
17.03 Robbert Duijf - De BlueZZ Club, locatie De Burgwal, Huis van muziek en verdieping, Kampen

18.03 Ian Siegal - Missy Sippy Blues & Roots Club, Gent (B)

20.03 Danny Vera - Muziekgebouw Eindhoven

21.03 John Mayer - Ziggo Dome, Amsterdam

22.03 John Mayer - Ziggo Dome, Amsterdam
22.03 Bergse Blues Route - centrum, Bergen op Zoom
23.03 Buck ‘n Blue Festival - Buckshot Cafe, Groningen

24.03 Sem Jansen & Leif de Leeuw - ABC Music Club - Streeckgenoot, Doetinchem
24.03 Dean Owens & the Sinners - Thiemeloods, Nijmegen
24.03 Rob Tognoni - BluesClub XXL, Wageningen

25.03 Dean Owens & the Sinners - Café De Cactus, Hengelo

27.03 Dean Owens & the Sinners - Café Roots, Berchem

29.03 Cinelli Brothers - Groene Engel, Oss

30.03 Cinelli Brothers + Stax Cats - Heyhoef backstage, Tilburg
30.03 Dean Owens & the Sinners - The Woods, Leusden
30.03 Philip Kroonenberg & dochters - Cultureel Café De Amer, Amen 20 in Amen

31.03 Blues Festival Oppe Ruiver - Zalencentrum de Schakel, Reuver

Check de concertagenda voor meer informatie!
Festivalverslag: Sean Webster's Blues Allnighter 2024, de Meenthe Steenwijk

Festivalverslag: Sean Webster's Blues Allnighter 2024, de Meenthe Steenwijk

Sean Webster kan trots zijn want wat hij hier heeft neergezet was een top festival waarin het volop genieten was van het vele dat de Nederlandse blues, en daar reken ik Sean zelf ook onder, te bieden heeft.

Meer lezen
Ribs & Blues Raalte (logo)

Ribs & Blues 2024 Line-up en Timetable

Met 5 nieuwe namen voor de Pinksterdagen en een extra surprise act op de zaterdagavond is het programma voor de 26e editie van Ribs & Blues in Raalte compleet!
In totaal spelen 24 acts op de beide podia tijdens het 3-daagse roots-en bluesfestival dat zoals altijd wordt gehouden op De Domineeskamp in het centrum van Raalte. Bekijk hier het programma en de line-up.

Meer lezen
Samantha Fish (tourposter)

Samantha Fish Concert Nieuws

De veelvuldig bekroonde Amerikaanse singer-songwriter en blues-gitariste Samantha Fish komt met haar energieke live-show naar Nederland. Hier de concertdata.

Meer lezen
The Black Keys Concert Nieuws

The Black Keys | Concert Nieuws

Op zondag 5 mei 2024 komt het Amerikaanse duo The Black Keys naar Nederland voor een show in de Ziggo Dome. De ticketverkoop start op vrijdag 15 maart om 10:00 via ticketmaster.nl

Meer lezen
Barrelhouse (bandfoto)

Barrelhouse Afscheidstournee 2024

Vrolijk en met trots kondigen de leden van Barrelhouse hun laatste optredens aan. Ook met alvast enige melancholie over het vooruitzicht. Na meer dan 2000 optredens in 50 jaar stopt Barrelhouse definitief. Ook de laatste optredens zullen ze spelen zoals ze dat altijd gedaan hebben, gewoon met hun zessen en met enthousiasme alsof het hun eerste optreden is. Hier de lijst met concerten.

Meer lezen
SLASH new album Orgy of the Damned, cover artwork by Toni Greis.

Slash new blues album, Orgy of the Damned Features Brian Johnson, Chris Stapleton, Beth Hart, Iggy Pop, Paul Rodgers, Gary Clark Jr., Billy F. Gibbons, Chris Robinson, …

Nieuw Slash-album 'Orgy Of The Damned' (blues covers ft. o.a. Brian Johnson, Iggy Pop, Billy Gibbons, Chris Robinson, Paul Rodgers, Beth Hart) uit op vrijdag 17 mei; 1e single ‘Killing Floor’ (Howlin' Wolf-cover) ft. zanger Brian Johnson nu online.
'Orgy Of The Damned' omarmt een breed scala aan stijlen binnen het blues genre, variërend van een uptempo, rauwe versie van Robert Johnson's 'Crossroads' tot een klaaglijke, twangy uitvoering van T. Bone Walker's 'Stormy Monday'. 'Hoochie Coochie Man', geschreven door Willie Dixon en beroemd gemaakt door Muddy Waters in 1954, laat de 'in-the-moment' aard en ontembare energie van 'Orgy Of The Damned' horen met Billy F. Gibbons van ZZ Top op gitaar en vocals.

Meer lezen
Seasick Steve (foto)

Seasick Steve Concert Nieuws + Nieuwe Single

De legendarische Amerikaanse bluesrocker Seasick Steve kondigde vorige maand zijn nieuwe album A Trip A Stumble A Fall Down On Your Knees aan, dat op 7 juni zal verschijnen. Afgelopen woensdag verscheen de 2e single van het album, Funky Music. Hier te beluisteren! Aankomende zomer en in het najaar is Seasick Steve te zien in Nederland en België, namelijk in Nieuwpoort (BE), Brussel (BE), Alkmaar (NL), Utrecht (NL), Weert (NL) en Den Haag (NL). Lees verder voor de data en locaties.

Meer lezen
The Dutch Iconic blues albums: Barrelhouse – Hard To Cover

The Dutch Iconic blues albums: Barrelhouse – Hard To Cover

Het album "Hard to Cover" van Barrelhouse laat zien dat ze als geen ander in staat zijn om verschillende bluesstijlen te combineren en er hun eigen sound te creëren met de krachtige stem van Tineke Schoemaker en het virtuoze gitaarspel van Johnny LaPorte.

Meer lezen
Culemborg Blues 2024 (poster)

Culemborg Blues 2024

Zoals ieder jaar maakt Stichting Culemborg Blues in maart de eerste bands bekend voor het jaarlijkse gratis Bluesfestival, wat plaats vindt op de vierde zaterdag in augustus. Voor de 29e editie zijn inmiddels vastgelegd: Matt Schofield & Kings Rhythm Crew (UK\NL), Marlon Pichel, Robbert Duijf Band, Phil Bee & Band en Meryn Bevelander.

Meer lezen
Ramblin Roots (poster)

Ramblin Roots Festival 2024

Op zaterdag 19 oktober 2024 zal TivoliVredenburg in Utrecht voor de tiende keer geheel in het teken staan van americana, blues, roots, altcountry en aanverwante muziekstijlen. In tien jaar tijd heeft Ramblin Roots een eigen karakter opgebouwd waarbij het festival een vaste waarde is geworden voor publiek en artiesten. Vandaag maakt het festival de eerste tien namen bekend met o.a. Torgeir Waldemar, Aaron Boyd en Kaia Kater.

Meer lezen
Rick Estrin & The Nightcats - The Hits Keep Comin (album foto)

Rick Estrin & The Nightcats - The Hits Keep Comin

Op vrijdag 10 mei 2024 brengt Alligator Records The Hits Keep Coming uit, het langverwachte nieuwe album van de bekroonde, moderne blueslegendes Rick Estrin & The Nightcats. The Hits Keep Coming, de zesde release van de band, heeft een krachtige punch, met fenomenaal muzikaal vakmanschap en straatwijze teksten - zowel serieus als humoristisch.

Meer lezen
Eric Bibb - Live at The Scala Theatre (album foto)

Eric Bibb - Live at The Scala Theatre

Live at The Scala Theatre is de nieuwste opname van blues troubadour Eric Bibb, die volgt op het Grammy-genomineerde album Ridin' uit 2023. Opgenomen voor een live publiek in het Scala Theater in Stockholm in 2023, is de sfeer die in deze opnames is vastgelegd elektrisch. Live at The Scala Theatre bevat een selectie songs uit Bibbs geschiedenis, doordrenkt van de folk- en bluestraditie met hedendaagse gevoeligheden.

Meer lezen
The Iconic blues albums: Mississippi John Hurt – Coffee Blues

The Iconic blues albums: Mississippi John Hurt – Coffee Blues

"Coffee Blues" is een van de vele compilatie albums van Mississippi John Hurt. Mississippi John Hurt was geliefd om singer-songwriting en fingerpicking gitaarstijl Het album bevat zowel intieme en introspectieve nummers als levendige en energieke bluesnummers.

Meer lezen
Canned Heat - Finyl Vinyl (albumhoes)

Canned Heat - Finyl Vinyl

Bijna 60 jaar na de oprichting van de band zal een nieuw studioalbum worden uitgebracht door Ruf Records op CD en LP in april 2024. Is dit dan de grote finale van een langdurige platencarrière waarmee Canned Heat afscheid neemt van de showbizz? Allereerst lijkt de albumtitel in die richting te wijzen, want "Finyl Vinyl" kan natuurlijk gelezen worden als "laatste vinyl". Dan is er de opener, Vivino's "One Last Boogie", die in dezelfde richting wijst. Aan de andere kant is het tourplan op de homepage van de band al gevuld met de eerste data voor 2024, niet alleen in de VS maar ook in Europa later dit jaar.

Meer lezen
Albert Cummings Strong albumcover photo

Album recensie: Albert Cummings - Strong

STRONG is een veelzijdig album vol passie en bewijst dat ALBERT CUMMINGS tot de top van de blues behoort zowel door zijn fabuleuze gitaarspel , composities als wel zijn krachtige stem.

Meer lezen
Blues Playlist - listen on Spotify

Bluesmagazine's weekly playlist

Bluesmagazine's weekly playlist is een gevarieerde lijst met onder andere tips van de luisteraars. Deze week o.a. naast de tips van luisteraars, de Blues Woman in het kader van International woman's day. Veel luisterplezier!!!

Meer lezen
Blues Historie - Pre-war blues deel 44 Big Joe Williams

Blues Historie - Pre-war blues deel 44 Big Joe Williams

Joseph Lee "Big Joe" Williams was een Amerikaanse Delta-bluesgitarist, zanger en songwriter, hij was opmerkelijk vanwege het onderscheidende geluid van zijn negen-snarige gitaar. Hij speelde met plectrums geplakt op zijn duim en wijsvinger en hij voegde ook drie extra snaren toe.

Meer lezen
Blues History: Post war blues deel 23 Shakey Jake Harris

Blues History: Post war blues deel 23 Shakey Jake Harris

Shakey Jake Harris was een Amerikaanse Chicago blueszanger, mondharmonicaspeler en songwriter en een neef van Magic Sam met wie hij vaak optrad en albums opnam.

Meer lezen
Concertagenda | Release Overzicht | Album Recensies | Het Blues Archief
facebook twitter instagram website email 
Copyright (c) 2024 Blues Magazine, All rights reserved.
U ontvangt deze email omdat u zich hebt aangemeld voor De Blues Nieuwsbrief. U kunt uw abonnement via onderstaande links opzeggen of wijzigen. Wij respecteren uw privacy, zullen nooit uw gegevens aan derden verstrekken, noch spam mails sturen. Lees meer over ons Privacybeleid.

Uitschrijven | Abonnement beheren


Contact Blues Magazine:
[email protected]