Blues Magazine | voor je dagelijkse portie blues
De Blues Nieuwsbrief

Nieuws

Verslag: Eric Clapton & Friends - British Summer Time Festival - Hyde Park, London 8 Juli 2018

Verslag: Eric Clapton & Friends - British Summer Time Festival - Hyde Park, London 8 Juli 2018
Met Got To Get Better In A Little While, van Derek and the Domino’s volgde een keiharde rockplaat. Ondergetekende zag Clapton deze een week eerder spelen in de Lanxess Arena in Keulen en meende zeker te weten dat beter dan toen onmogelijk was. Niets bleek nochtans minder waar toen de gehele band hier zó in opging dat het nummer een aantal maten werd verlengd om nog maar wat gitaarsolo’s van Clapton en Doyle Bramhall II in te passen. Een glimlach van hier tot gunter toverde zich om de mond van voorman Eric zelf – ook hij wist niet dat-ie hier nog toe in staat zou zijn. Zonder overdrijven; het publiek werd gek en al tijdens het nummer volgde meerdere ovaties.
Meer lezen

WIN !!! Ticketactie Bluesrock Festival Tegelen 2018

BluesRock Festival Tegelen 2018
Walter Trout Headliner 35e Editie Bluesrock Festival! Ook Laurence Jones, Bintangs, King King, Ben Miller Band, Tami Neilson en Stompin' Grounds bevestigd. Namens de organisatie van Bluesrock Tegelen mag Blues Magazine 2 x 2 tickets voor dit toffe festival weggeven. Interesse? Doe mee en maak kans!
Meer lezen

Verslag: North Sea Jazz Festival 2018

Durand Jones
Wanneer zondagavond vlak voor het middernachtelijk uur het Billy Hart Quartet de laatste avontuurlijke jazz-tonen door de Hudson-zaal laat klinken, hebben dit jaar ongeveer 75.000 bezoekers de 43e editie van het North Sea Jazz Festival in Rotterdam bezocht. Muzikaal is er zoals gebruikelijk weer behoorlijk breed uitgewaaierd en zijn er naast jazz natuurlijk heel veel andere, dikwijls aanverwante en buitengewoon interessante muziekstijlen aan bod gekomen. Blues Magazine heeft drie dagen lang sfeer geproefd en heeft zich vooral laten verrassen door de meest uiteenlopende varianten uit het muzikale universum die de organisatie van het festival het publiek heeft voorgeschoteld.
Meer lezen

Recensie: Elvin Bishop’s Big Fun Trio – Something Smells Funky ‘Round Here

Recensie: Elvin Bishop’s Big Fun Trio – Something Smells Funky ‘Round Here
Rauw, warm, stomend, vrolijk, swingend en bevlogen. Dit zijn slechts enkele associaties bij de nieuwe muziek van Elvin Bishop. Waar menig oudere artiest op een bepaald moment op retour gaat, maakt het Big Fun Trio een plaat waar nieuwe artiesten hun moeder voor zouden verkopen. Hoe wreed en vreemd de wereld soms ook is, deze muziek herstelt een stukje hoop. Aan het einde van de (momenteel) donkere tunnel komt er licht. Maar dat is uiteindelijk de kern waar het bij de blues om draait.
Meer lezen

Recensie: Nathaniel Rateliff & The Night Sweats – Tearing At The Seams

Recensie: Nathaniel Rateliff & The Night Sweats – Tearing At The Seams
Drie jaar later zijn Nathaniel en zijn band terug met een tweede studio album: 'Tearing At The Seams'. De verwachtingen liggen hoog, zeker na de vele uitverkochte zalen die de mannen de afgelopen jaren hebben gehad in verschillende tours rond de wereld. Het is een prettig album om naar te luisteren. Veel nummers zijn zeker te waarderen en op een aantal nummers komt de stem van Nathaniel goed tot zijn recht. Instrumentaal gezien zit het album zeker goed voor de jazz- of soulliefhebber, maar het album mist de kracht van het debuutalbum. Desondanks veel belovend voor de toekomst van een band die hun eigen geluid hopelijk nog verfijnen.
Meer lezen

Concert Tips

21.07 – Livin Blues Experience – Openluchttheater, Lochem

22.07 – Bluesplein Eindhoven met Meryn Bevelander Band, The Electrophonics, Sean Webste, Detonics, The Etta James Experience en Mojo Hand

25.07 – Bonnie Raitt met special guest Jon Cleary – OLT Rivierenhof, Deurne (B)

26.07 – Dweezil Zappa – Openluchttheater Rivierenhof, Deurne (B)
26.07 – Bonnie Raitt met special guest Jon Cleary – 013, Tilburg

27-07 – St. Louis Slim – Buurboerderij “Ons Genoegen”, Amsterdam
27.07 – City Hall Blues: Robert Smith Blues Band – Oude Gemeentehuis, Gramsbergen

27/28/29.07 – Suikerrock – Tienen (B) met o.a. Anouk, Alanis Morissette

29.07 – The Royal Hounds – Den Heilige Cornelius, Roermond
29.07 – Blues At The Castle – Kasteel Duurstede, Wijk bij Duurstede

31.07 – Michelle David & The Gospel Sessions – Stortemelk, Vlieland
— LUISTER HIER 24/7 NAAR BLUES —
LUISTER HIER 24/7 NAAR BLUES
— Powered by BluesMagazine.nl —

Ook op BluesMagazine.nl

facebook twitter instagram website email
Copyright (c) 2018 Blues Magazine, All rights reserved.
U ontvangt deze email omdat u zich hebt aangemeld voor De Blues Nieuwsbrief. U kunt uw abonnement via onderstaande links opzeggen of wijzigen. Wij respecteren uw privacy, zullen nooit uw gegevens aan derden verstrekken, noch spam mails sturen. Lees meer over ons Privacybeleid.

Uitschrijven | Je abonnement beheren


Ons postadres is:
Blues Magazine
Postbus 823
5340 AV Oss
Nederland