Blues Magazine | voor je dagelijkse portie blues
De Blues Nieuwsbrief
In je browser bekijken
23 juli 2019

Nieuws

Verslag: Eric Clapton - Nippon Budokan, Tokio Japan 13 April 2019

Verslag: Eric Clapton - Nippon Budokan, Tokio Japan 13 April 2019
De zo ontzettend herkenbare begintune van de Derek & the Domino’s-versie, de originele, elektrische versie van Layla, galmt door de zaal. Een donderslag bij heldere hemel, een uiterst positieve dan. Dat had echt niemand voor mogelijk gehouden. Er is een wereld vóór en een wereld ná dit moment, en dat weet iedereen.

Ribs & Blues 2019 | Flavium, Matt Schofield, Eli Paperboy Reed en meer namen...

Ribs & Blues 2019 | Flavium, Matt Schofield, Eli Paperboy Reed en meer namen...
Er zijn weer nieuwe namen toegevoegd aan de line up van Ribs & Blues 2019, hét gratis Bluesfestival tijdens de Pinksterdagen in Raalte!

Interview | Rob Heron & The Tea Pad Orchestra

Rob Heron & The Tea Pad LIVE (promo photo)
Het in februari uitgebrachte nieuwe album kan inmiddels op uitstekende reacties rekenen en ook live valt het nieuwe materiaal, waarin de Ragtime Hokum, Western Swing en Country Blues centraal staan, uitstekend in de smaak bij het publiek. De Britse band komt zeer binnenkort weer terug voor een uitgebreide set in TivoliVredenburg te Utrecht en een festivalshow tijdens de R&B Night in Groningen.

Recensie: Julian Sas - Stand Your Ground

Recensie: Julian Sas - Stand Your Ground
Op 'Stand Your Ground' staan acht sterke nummers die goed luisteren en krachtig klinken. Technisch is het werk gefundeerd en sterk. Het klopt helemaal. Het gitaarwerk van Julian kent werkelijk geen spoor van twijfel of moeite. Er zal heel misschien in Amerika een net iets betere rondlopen maar écht los hoeft hij  niet eens te gaan om het hier aan de Noordzee stil te krijgen. De grootste kwaliteit is namelijk dat Julian Sas en zijn jongens hun best doen om én gewoon én goed te blijven. Dat terwijl ze best wel naast hun schoenen zouden mogen gaan lopen. Pracht cd!.

Recensie: The Rolling Stones - Honk

Recensie: The Rolling Stones - Honk
Je kunt er cynisch over doen en het afdoen als een gebrek aan creativiteit of de zoveelste poging tot geldklopperij. Of je kunt er fris tegenaan kijken en betogen dat het publiek blijkbaar geen genoeg kan krijgen van de verzameling hits die de band in ruim vijf decennia heeft gemaakt. Feit blijf dat op 19 april 'Honk' verschijnt, een nieuw compilatiealbum van The Rolling Stones. 'Honk' is een prima compilatiealbum voor wie nog niets van The Rolling Stones in de kast heeft staan. Een goede eerste kennismaking met een band die al bijna 6 decennia actief is. Voor de meer verwende fan is vooral de derde cd met livetracks interessant.

Recensie: Gary Clark Jr. – This Land

Recensie: Gary Clark Jr. – This Land
'This Land' is het nieuwste artistieke product van Gary en ik moet tot mijn grote spijt constateren dat de commerciële belangen een te hoge prioriteit lijkt te hebben. Dit album heeft mijns inziens een te hoog festival gehalte.
De artiest en gitarist Gary Clark jr. stelt met deze productie geenszins ontevreden. Voor ieder wat wils, maar ben je op zoek naar een puur bluesalbum, is dit voorstelbaar niet helemaal het kopje thee.

Interview + Video Première | Dawn Brothers - Next Of Kin

Interview + Video Première | Dawn Brothers - Next Of Kin
Music From Big Pink, maar dan in de polder. Zo zou je 'Next Of Kin' kunnen omschrijven, een muzikaal samenwerkingsverband tussen jonge Nederlandse roots-muzikanten als Dawn Brothers, Tim Knol, DeWolff, Merel Sophie en Coal Harbour.

Moulin Blues 2019 | Tijdschema

Moulin Blues 2019 | Tijdschema
Nog maar drie weekjes en dan gaat Moulin Blues 2019 eindelijk los. Daarom is het hoog tijd dat we jullie het tijdschema voor Moulin Blues 2019 presenteren!

Recensie: Matt Andersen - Halfway Home By Morning

Recensie: Matt Andersen - Halfway Home By Morning
De Canadese bluesgitarist en singer-songwriter Matt Andersen heeft met zo’n tweehonderd optredens per jaar, en dat al twee decennia lang, een behoorlijke live-reputatie opgebouwd in Canada, de VS en inmiddels ook in Europa. Matt weet te overtuigen met zijn imposante stem, kwetsbaarheid, zijn expressieve gitaarspel, de goed op elkaar ingespeelde band, de ijzersterke arrangementen en de levendige vintage R&B, gospel en soul sound. Met ‘Halfway Home By Morning’ zet Andersen, naast zijn reputatie als meesterlijke live-act, ook zijn studiowerk definitief op de kaart.

Recensie: Keith Richards – Talk Is Cheap

Recensie: Keith Richards – Talk Is Cheap
Al is Keith Richards geen grootste zanger, hij zong wel een album in met prettige liedjes halverwege Muddy Water en John Lee Hooker. Waar hij in het begin van zijn carrière covers van zijn idolen zong was hij nu een icoon die zijn eigen klassiekers maakte. Jammer dat naast het extra schijfje met bonustracks niet ook het live album 'Live At The Hollywood Palladium, 15 December 1988 is toegevoegd. Dit had de heruitgave wel vervolmaakt.

Recensie: Ralph de Jongh – Quantum

Recensie: Ralph de Jongh – Quantum
Bluesgitarist, zanger en componist Ralph de Jongh is een zeer productieve muzikant getuige de gestage stroom aan albums die hij de laatste jaren uitbrengt. orig jaar was het even rustig op het platen gebied van de Jongh en moest hij blijkbaar even op adem komen, maar nu is hij weer helemaal terug met 'Quantum', een box met niet minder dan vier cd’s. Ruim vijf uur nieuwe muziek. In totaal zesenvijftig songs, waarvan een groot aantal in alternatieve versies op cd 2,3 en 4 staan. Ralph de Jongh is een fenomeen in de Nederlandse bluesscene bij wie spontaan improviseren een groot goed is. 'Quantum' is daar een mooi voorbeeld van.

Blues in P60: Er staan weer een hele hoop mooie blues shows op het programma!

Blues in P60: Er staan weer een hele hoop mooie blues shows op het programma!
Ook de komende tijd pakt Poppodium P60 in Amstelveen lekker uit en heeft weer een hele hoop mooie blues-shows op het programma staan!

Recensie: Guy Verlinde - All is Forgiven

Recensie: Guy Verlinde - All is Forgiven
Aan wie er specifiek vergiffenis gevraagd wordt en wat die persoon wordt aangedaan komt niet aan bod. Het gevoel van schuld en verdriet hangt als thema over het gehele album. Weemoedig verdriet uit het diepst van zijn ziel. Desalniettemin levert Verlinde met zijn vraag om vergiffenis een puik album af dat mooi weg luistert. De liefhebber die raggende gitaren, stevige drums en beukende bassen in zijn blues wil horen moet dit maar even overslaan.

Southern Avenue - Keep On

Southern Avenue - Keep On
Memphis combo Southern Avenue sparked a one-band musical revolution, embodying an effortlessly organic soul/blues/R&B fusion that reflects the band members' diverse roots as well as their deep commitment to their chosen style. On their second album 'Keep On', set for release on May 10, 2019 via Concord Records, the dynamic outfit expands its gritty musical vision to embrace new musical challenges and a more expansive creative vision.

Concert Tips

Concert Tips
19.04 - Bluesroute Middelburg met o.a. AJ Plug, Sinnerboy, Sugar Mama, The Goon Mat & Lord Bernardo en vele anderen!

19.04 - King King - Podium de Flux, Zaandam
19.04 - Pharis & Jason Romero - De Amer, Amen
19.04 - Flavium - Xinix, Nieuwendijk
19.04 - Laurence Jones - Luxor Live, Arnhem
19-04 – Bluesbarn session – L’Esprit, Rotterdam

20.04 - Blues & Zo! Indoor Festival - Moonshine, Sliedrecht met o.a. Brian Sydney, Gumbo & The Monk, Ed & The Gators, Colonel Jetski

20.04 - King King - Heyhoef-Backstage, Tilburg
20-04 - Mo & The StageAnimals - KUBO - Den Bosch ('s middags)
20-04 - Mo & The StageAnimals - Blues & Bitterballen - Oudewater
20.04 - Laurence Jones - Bibelot, Dordrecht
20.04 - Sweet Mary Jane - De Branding/Het Keldertje, Katwijk

21.04 - Neal Black and the Healers - Bluesclub XXl, Wageningen
21.04 - Sextones - Den Heilige Cornelius, Roermond
21.04 - Katvanger - Cafe Rooie Cor, Wassenaar
21.04 - Groovetakers - Café Merz, Dordrecht
21.04 – Dee’s Honeytones – L’Esprit, Rotterdam
21.04 - King King - Dru Cultuurfabriek, Ulft
21.04 - Leif de Leeuw Band - Het Gebouw, Ammerstol
21.04 - Blues Caravan 2019 - De Gouden Leeuw, Dongen
21.04 - Sweet Bourbon & The Bourbonettes - Bar Spot, Spijkenisse

22.04 - Sweet Mary Jane - Rockcafé Taste, Groenlo
22.04 - B.J. Hegen Bluesband - De Amer, Amen
22.04 - Hans de Vries & Friends - De Parel van Zuilen, Utrecht
23.04 - Tedeschi Trucks Band - Ancienne Belgique, Brussel
23.04 - Hans Theessink - Verkadefabriek, Den Bosch
24.04 - Tedeschi Trucks Band - TivoliVredenburg, Utrecht
24.04 - Hans Theessink - De Pluk, Geldermalsen

25.04 - Lee Fields & The Expressions - TivoliVredenburg, Utrecht
25.04 - Matt Perriment - Paradiso, Amsterdam (w/ HAEVN)

26.04 - Bluesbreakers - Heineken Rhythm & Bluesroute, Tolkamer
26.04 - Josh Smith - City Hall Blues, Gramsbergen
26.04 - Route 61 - Café 't Keerpunt, Spijkerboor
26.04 - Hans Theessink - Theatercafe De Buren in Boekelo, Enschede
26.04 - St. Louis Slim - Bluesroute Tolkamer Villa Copera - Tolkamer
26.04 - Roland Van Campenhout - Minard, Gent (B)
26.04 - Flavium - ’t Keerpunt, Spijkerboor
26.04 - Ultimate Eagles - Boerderij, Zoetermeer

27.04 - GuitarRibs Bluesfestival - Park Scholtenhagen, Haaksbergen met oa Smugglers Bluesband, Harp Mitch & Ticket West, Blues After Seven, Kanada Bluesband
— LUISTER HIER 24/7 NAAR BLUES —
LUISTER HIER 24/7 NAAR BLUES
— Powered by BluesMagazine.nl —

Ook op BluesMagazine.nl

facebook twitter instagram website email
Copyright (c) 2019 Blues Magazine, All rights reserved.
U ontvangt deze email omdat u zich hebt aangemeld voor De Blues Nieuwsbrief. U kunt uw abonnement via onderstaande links opzeggen of wijzigen. Wij respecteren uw privacy, zullen nooit uw gegevens aan derden verstrekken, noch spam mails sturen. Lees meer over ons Privacybeleid.

Uitschrijven | Abonnement beheren


Contact Blues Magazine:
info@bluesmagazine.nl