Blues Magazine | voor je dagelijkse portie blues
De Blues Nieuwsbrief

Nieuws

Verslag: Bluesrock Festival - Openluchttheater De Doolhof, Tegelen – 1 September 2018

Verslag: Bluesrock Festival - Openluchttheater De Doolhof, Tegelen – 1 September 2018
Variatie in blues, roots en muziekstijlen, dat is de boodschap de laatste jaren voor Bluesrock. Het is gelukt voor Jan Smeets en de organisatoren er een fris afwisselend programma van te maken met uitnodigende namen. Bluesrock Tegelen is positief verrast met de grote toeloop van het publiek.
Meer lezen

Bintangs - It's A Nightmare

Bintangs - It's A Nightmare
Nieuw werk van Bintangs! Meer dan 50 jaar in het vak, maar nog steeds speelt Frank Kraaijeveld met passie. Dat is te horen op de eerste drie gloednieuwe nummers van het nieuwe album “It’s A Nightmare”. Bintangs maakte dit jaar een nieuwe frisse start, back to rhythm and blues.
Meer lezen

New Blues Festival Assen gaat voor een hattrick!

New Blues Festival Assen gaat voor een hattrick!
Zaterdag 8 september vindt in De Bonte Wever in Assen het New Blues Festival plaats. Met Erwin Java & Kat Riggins, Sean Webster Band (UK), Thorbjørn Risager & The Black Tornado (DK), Living Room Heroes en “44 Blues Riot” ft. Big Pete & Roelof Meijeringh.
Meer lezen

Finale Dutch Blues Challenge 2018

Finale Dutch Blues Challenge 2018
Op zondag 7 oktober 2018 organiseert de Dutch Blues Foundation in Hotel De Rustende Jager in Nieuw-Vennep de finale van de Dutch Blues Challenge 2018.
Zeven bands en één duo gaan de uitdaging aan om binnen twintig minuten te laten zien en horen waarom zij op een internationaal podium thuis horen. Een onafhankelijke jury beoordeelt de acts en bepaalt wie Nederland mag vertegenwoordigen in Memphis tijdens de Internationale Blues Challenge eind januari 2019 en bij de European Blues Challenge in april 2019 op de Azoren.
Meer lezen

JW-Jones - Live

JW-Jones - Live
The improv magic you hear on JW-Jones’ 10th album, 'Live', is the spark that has awakened new sonic frontiers for the veteran Maple Blues Award-winning Ottawa bluesman.
Meer lezen

Handsome Jack - Everything's Gonna Be Alright

Handsome Jack - Everything's Gonna Be Alright
Hailing from Lockport NY, Handsome Jack plays a powerful and emotional fusion of boogie soul rock n roll that has earned the admiration of fellow rock travelers such as Chris Robinson (CRB, Black Crowes), Zachary Gabbard (Buffalo Killers), and Ben McLeod of All Them Witches, who produced their new record.
Meer lezen

Recensie: Matt Andersen & The Mellotones - Live At Olympic Hall

Recensie: Matt Andersen & The Mellotones - Live At Olympic Hall
Matt Andersen is een Canadese bluesgitarist en singer-songwriter. Van jongs af aan speelt hij al in verschillende lokale bluesbands totdat hij in 2004 doorbreekt in landen als Canada, Verenigde Staten en Engeland. Hij is een echt podiumbeest en speelt enorm veel live optredens. Na enkele studio albums is er nu een nieuw live album, maar dan met de begeleidingsband The Mellotones. Opgenomen in de Olympic Hall in Halifax, Canada. Een geweldig album.
Meer lezen

Recensie: Ben Poole – Anytime You Need Me

Recensie: Ben Poole – Anytime You Need Me
Op 14 september verschijnt het derde studioalbum van bluesrock wonder Ben Poole. Zijn laatste album dateert inmiddels alweer uit 2016 dus er wordt door menigeen al reikhalzend uitgekeken naar nieuw werk. Ben Poole geprobeerd heeft een album te maken dat toegankelijk is voor een divers publiek wat dankzij de hulp van Wayne Proctor zeker gelukt is. Het album heeft meer pop en soul invloeden dan zijn voorganger 'Time Has Come', maar heeft ook genoeg te bieden voor de fans van zijn eerdere werk.
Meer lezen

Recensie: Paul Carrack - These Days

paul carrack these days
Als Paul Carrack zou besluiten om zijn carrière af te ronden, dan zou zijn plekje in de muziekhistorie al vast staan. Gaat Paul Carrack de wereld versteld doen staan van zijn nieuwe cd ? Nee, dat gaat zeker niet gebeuren maar wat is zijn blue-eyed soul weer een lust voor de oortjes. Paul Carrack moet dus maar niet stoppen!
Meer lezen

Recensie: Mike Vernon & The Mighty Combo - Beyond The Blue Horizon

Recensie: Mike Vernon & The Mighty Combo - Beyond The Blue Horizon
Dat Mike Vernon een legendarische bluesproducer is, mag als alom bekend verondersteld worden. Ook het feit dat hij het legendarische Blue Horizon label oprichtte. Hij is nu actief als Mike Vernon & The Mighty Combo. Mike Vernon heeft een prima album vol swingende rhythm & blues uitgebracht.
Meer lezen

Recensie: BJ Baartmans – Verzamelaar

Recensie: BJ Baartmans – Verzamelaar
Compilatie van een Nederlands multi-talent, in vele muzikale gedaantes bracht BJ Baartmans de afgelopen 38 jaar zijn liedjes, qua genres van New Wave tot Rockabilly. Op deze cd word het beste van zijn solocarrière gebundeld, twaalf voorbeelden uit evenveel voorgaande albums. Wat zou ik BJ Baartmans een groter publiek gunnen.
Meer lezen

Recensie: Henrik Freischlader Band- Hands On The Puzzle

Recensie: Henrik Freischlader Band- Hands On The Puzzle
Henrik Freischlader verrast weer met een prachtige cd waarop de teksten, met een duidelijke boodschap, zeer belangrijk zijn. De muziek is zoals men van hem gewend is; een compleet eigen stijl en uitstekend gespeeld. De toevoeging van saxofonist Marco Zügner is een verrijking in de breedte van het muziekbeeld. De muziek staat met de voeten in de blues maar ze heeft heerlijke uitstapjes in funk, jazz en rock. Geen 'alledaagse' cd maar een absolute aanrader voor elke muziekliefhebber.
Meer lezen

Recensie: Jeremiah Johnson – Straitjacket

Recensie: Jeremiah Johnson – Straitjacket
Johnson weet de Mississippi River Blues uit zijn geboortestreek feilloos te combineren met de Redneck country en bluesrock uit Houston op zijn nieuwste plaat 'Straitjacket'. Het is een veelzijdige en groovende plaat die je steeds weer opnieuw wilt horen. Er valt veel te ontdekken met iedere luisterbeurt. Qua diversiteit, sound en teksten overtreft 'Straitjacket' al zijn eerder opgenomen werk. Hij heeft hier echt zijn ziel en zaligheid ingelegd.
Meer lezen

Concert Tips

06.09 – Reverend Peyton’s Big Damn Band – Mezz Kleine zaal, Breda
06.09 – RUV (NL – Powerrock Trio uit Twente) – Muziekzolder, Maasdijk

07.09 – Martin Turner’s Wishbone Ash – Luxor Live, Arnhem
07.09 – Dede Priest * Johnny Clark’s Outlaws – Cacaofabriek, Helmond
07.09 – Dave Chavez Band – The Shack, Oude Meer
07.09 – Tiny Ruins – Merleyn, Nijmegen

08.09 – Early Mac Band – L’Esprit, Rotterdam
08.09 – The Veldman Brothers – Abbeblues, Abbenbroek
08.09 – Hollands Blauw – Noviteit KloosterKelder, Monster
08.09 – Which Tuesday Blues Band – Café de Locht, Veldhoven
08.09 – St. Louis Slim – Voorstraat Noord Festival 2018 Café Hideway, Dordrecht
08.09 – Martin Turner’s Wishbone Ash – Mezz, Breda
08.09 – Meryn Bevelander Band – Festival TREK, Den Haag
08.09 – Barrelhouse – Heimat Haus, Twist ( Dld)
08.09 – Sweet Bourbon – Bluesclub the Lane – Oostburg

08.09 – Mirliton Blues Night – De Meerpaal, Dronten

08.09 – New Blues Festival Assen, met o.a. Sean Webster Band, Thorbjørn Risager & The Black Tornado, Erwin Java & Kat Riggins, Living Room Heroes, “44 Blues Riot” ft. Big Pete & Roelof Meijeringh

08.09 – JJ’s Blues & Roots Festival – JJ Music House, Zoetermeer
met Sweet Bourbon, The Juke Joints, Sugar Queen, Brainbox ft Jan Akkerman, Kat Riggins + Erwin Java Band, Sari Schorr Band

09.09 – Martin Turner’s Wishbone Ash – De Bosuil, Weert
09.09 – Josh Smith – Bel Air, Breda
09.09 – St. Louis Slim – Café My Way – Castricum
09.09 – The Wood Brothers – De Nieuwe Nor, Heerlen
09.09 – The Ragtime Rumours – Cafe Wilhelmina, Eindhoven

09.09 – IJssel Jazz – Gorssel – met o.a Jeangu Macrooy, Hans Dulfer, Sean Webster Band, Stef Paglia Trio, Colonel Jetski, Backwater Roll Bluesband

10.09 – Dan Owen – Melkweg, Amsterdam

12.09 – The Wood Brothers – Paradiso, Amsterdam

13.09 – The Wood Brothers – LantarenVenster, Rotterdam
13.09 – Chuck Prophet – Luxor Live, Arnhem

14.09 – Joe Louis Walker, Bruce Katz & Giles Robson – Blues De Flux Zaandam

15.09 – Chuck Prophet – Lutherse Kerk, Groningen
15.09 – Ryan McGarvey – De Noot, Amersfoort
15.09 – Ruben Hoeke – Heyhoef-Backstage, Tilburg
15.09 – Slim Robin Band – L’Esprit, Rotterdam
15.09 – Barrelhouse – Jazz By The Sea Festival, Domburg
15.09 – The Harvey Blom Band – The Moonshine, Sliedrecht

15.09 – Nispen Blues Festival – Café de Gouden Leeuw, Nispen met The Remedy, Charlie & the Bluescats (Por), Groovetakers, Sugar Queen & the Straight Blues Band (USA/B/NL) en Boogie Boy & the Woogies (B)

— LUISTER HIER 24/7 NAAR BLUES —
LUISTER HIER 24/7 NAAR BLUES
— Powered by BluesMagazine.nl —

Ook op BluesMagazine.nl

facebook twitter instagram website email
Copyright (c) 2018 Blues Magazine, All rights reserved.
U ontvangt deze email omdat u zich hebt aangemeld voor De Blues Nieuwsbrief. U kunt uw abonnement via onderstaande links opzeggen of wijzigen. Wij respecteren uw privacy, zullen nooit uw gegevens aan derden verstrekken, noch spam mails sturen. Lees meer over ons Privacybeleid.

Uitschrijven | Je abonnement beheren


Ons postadres is:
Blues Magazine
Postbus 823
5340 AV Oss
Nederland