Grolsch  Blues Festival

Ook dit jaar vindt dit prachtige GROLSCH BLUES FESTIVAL plaats met Pinksteren en wel op Pinksterzaterdag 7 en Pinksterzondag 8 juni.

Organisator Richard Hoelscher en zijn mannen hebben ook nu weer voor een zeer afwisselend en gevarieerd programma gezorgd. Zoals elk jaar weer, weten deze mensen veel en vooral erg goede artiesten te vinden, die vaak nog relatief onbekend zijn, maar daarna weten door te breken naar het grotere (blues)publiek. Voorbeelden te over zoals Joe Bonamassa, Beth Hart, Danny Bryant, Dana Fuchs, Ana Popovic, Tommy Castro, Otis Taylor, Henrik Freischlader, Ryan mcGarvey, Eric Steckel. Na dit festival zagen we deze artiesten terug op veel bekende podia van de (blues)wereld zoals The Legendary Blues Cruise, het North Sea Jazzfestival, Bospop, Paradiso e.d. Maar ook al gearriveerde, dus bekendere artiesten werden gecontracteerd zoals Johnny Winter, Canned Heat, Peter Green, Robert Cray en Walter Trout.

De organisatoren MC. Friends Of The Road, de gemeente Schöppingen en de Kulturring Schöppingen hebben er weer veel werk van gemaakt zodat iedere vorm van blues te zien zal zijn. Dat gevarieerde programma is elk jaar weer een topprestatie.

Het festival staat bekend om de geweldige interacties tussen muzikanten en publiek en de gezellige, ongedwongen, familiaire sfeer. Opmerkelijk is de relatief lage toegangsprijs van 55 euro voor een 2 dagenkaart. Deze is alleen te bestellen via www.kulturring-schoeppingen.de. Op deze pagina is verder alle informatie te vinden, zoals info’s en video’s over de optredende bands en het reserveren van een campingplaats.

Naast het terrein is een camping waar ’s morgens een uitgebreid ontbijt te verkrijgen is. Het festivalterrein ligt naast het overdekte zwembad aan de rand van het dorp. Pijlen geven het aan. Schöppingen zelf ligt zo’n 10 km. achter Ahaus, net over de grens bij Enschede. Vanuit Enschede en Winterswijk zo’n 30 minuten met de auto.

Line Up:
Joe Louis Walker & Band (USA)
North Mississippi Allstars (USA)
Mike Zito & the Wheel (USA)
The Delta Saints (USA)
Jonathon “Boogie” Long & The Blues Revolution (USA)
The Mason Rack Band (AUS)
Mr. Sipp “The Mississippi Blues Child” (USA)
Frankie Chavez (PT)
Lisa Doby (USA)
Mountain Men (F)
Jo Harman and Company (GB)

Time Table:

Zaterdag , 07. Juni 2014
13:00 Uhr – Deuren Open
14.00 – 15.00 Uhr – Jo Harman
15.30 – 16.45 Uhr – Frankie Chavez
17.45 – 18.30 Uhr – Mr. Sipp the Mississippi Blues Child
19.00 – 20.15 Uhr – Delta Saints
20.45 – 22.15 Uhr – Jonathon Boogie Long & The Blues Revolution
22.45 – 0.15 Uhr – North Mississippi Allstars

Zondag, 08. Juni 2014
14:00 Uhr – Deuren open
15.00 – 16.15 Uhr – Mountain Men
16.45 – 18.00 Uhr – Lisa Doby
18.30 – 20.00 Uhr – Mason Rack Band
20.30 – 22.00 Uhr – Mike Zito & The Wheel
22.30 – 00.00 Uhr – Joe Louis Walker & Band

We hopen veel lezers van Bluesmagazine te mogen begroeten! (P.S. Tuinstoelen mogen mee naar binnen).