Blues bij de buren

Gluren bij de Buren. Al enkele jaren is ‘Gluren bij de Buren’ zeer succesvol in oa. de Utrechtse en Houtense woonkamers. Dichters, cabaretiers, dansgroepen, koren, acteurs en muzikanten laten dan in tientallen huiskamers zien en horen wat ze in huis hebben.

Frans Hoving van Blues in Wijk was daar enkele keren te gast en vertaalde het naar een Wijkse blues versie. Zondagmiddag 23 oktober veranderen 23 huiskamers in Cothen en Wijk bij Duurstede in echte Juke-Joints. 65 bluesmuzikanten treden daar dan 3 keer een half uur op.

De 23 bluesacts komen niet alleen uit Wijk en de Utrechtse regio, maar uit heel Nederland. Ook meldde zich een band uit België aan. Ze spelen allemaal (semi) akoestisch en treden gratis op.

Acts
De acts die meedoen zijn: Kees Dusink (Peter Green tribute) solo, the Vaults, Bluesband Route61, the Blues Vision, Mylk, The First Lady, Lemmen & Co, Joel Eweg en Band, Five Point Six, Ramblin’Dog, John Frick Trio, Big Daddy’s Breakfast Voodoo, Tuff Enuff Acoustic, Vintage Brothers, Beechcraft Bonanza, Theo Sieben, Carolina and the BluesMen, trio Meyer Jacobs & Maybelline, Richard van Bergen & Gait Klein Kromhof, Maatvol, Ad Vlaar, Five Point Six rock & blues band, Onderbloes, B-lose Session en Cigar-box Henri.

Workshop eigen gitaar bouwen
Henri Groothuis uit Dalfsen (Cigarbox Henri) is niet alleen bluesmuzikant, maar bouwt ook gitaren van sigarenkisten. Op 23 oktober 2016 kun je samen met Henri in de schuur achter de woning van Jan van der Horst, Middelweg Oost 24, zelf een akoestische slide Cigar-box gitaar bouwen. Een Cigar-box gitaar is gemakkelijk te leren bespelen, zeker de 1-snarige versies, die Diddley Bows heten. Als je de gitaar klaar hebt,leert Henri je er ook op te spelen en na afloop neem je het instrument, de authentieke bottleneck en cursus materiaal mee naar huis. Dit is de enige activiteit die niet gratis is. Deelname is geschikt voor mannen en vrouwen en kost €60,- Maximaal 8 deelnemers. Aanmelden bij info@bluesinwijk.nl.

Gratis toegang
Alle huiskamers zijn vanaf 13.00 uur open. De huiskamers zijn herkenbaar aan posters en ballonnen. Om 13.30, 15.00 en 16.30 uur spelen de muzikanten 30 minuten in dezelfde huiskamer. Steeds zit er een uur tussen een optreden. Zorg wel dat je op tijd bent bij de optredens die je graag wilt bijwonen. De huiskamers kunnen steeds maar een beperkt aantal mensen bergen en Vol=Vol. De toegang is overal gratis, wel gaat overal de hoed rond. De opbrengst is voor de muzikanten. Overal liggen flyers met een plattegrond en een korte beschrijving van de bands.

Deelnemende huiskamers

  • Cothen: Willem Alexanderweg 47, Kerkweg 16 en van Groningenstraat 15
  • De Geer: Claudius 9
  • Noorderwaard: Appelgaard 38, Zandweg 102
  • De Heul: Noormannenstraat 26, Londiniumdreef 47 en Karolingersweg 170
  • Centrum: Kerkstraatje 5-09, Peperstraat 6, Wilhelminastraat 24, Lekdijk 5 en Rijndijk 2a
  • De Horden: IJsselsteen 28, Friese Steen 30, Schepenen 30, Amstel 116, Kotter 27, Boeg 29, Schoener 36, Middelweg Oost 24 en 8

Ook te lezen op Blues Magazine ...