blues-peer-2009-25years-poster17, 18, 19 Juli 2009
Blues Peer (Belgie)

Website Blues Peer : www.brbf.be

Update 22 maart 2009: Joe Bonamassa is ook toegevoegd aan de geweldige line-up!

25 JAAR BLUES PEER

MET JEFF BECK EN
STEVE WINWOOD

In tijden waarin festivals georganiseerd worden in alle uithoeken van Vlaanderen, is het heus wel een gebeurtenis als er een zijn vijfentwintigste verjaardag mag vieren. Dat is komende zomer het geval voor het BELGIUM RHYTHM & BLUES FESTIVAL en het mag vanaf nu geweten zijn: in Peer is men alles in stelling aan het brengen om er een werkelijk grootse jubileumeditie van te maken. Dit alles onder het motto ‘Blues Peer: 25 Years of Kings and Legends’.

De eerste vrijgegeven namen zetten meteen de toon: JEFF BECK en STEVE WINWOOD, rockinstituten met een stevige verankering in de blues.

JEFF BECK is samen met Eric Clapton en Jimmy Page één van de drie uit The Yardbirds afkomstige Britse gitaarprinsen. Hij maakt nog slechts af en toe platen en treedt weinig op maar toch blijft Beck één van de grootste gitaarwonderen van de voorbije 50 jaar die als geen ander jongleert met feedback, klankkleur en de meest goddelijke melodieën denkbaar. Voor zover kon worden nagetrokken moet het van 1967 geleden zijn dat Jeff Beck op een Belgische podium te zien was. Een buitenkansje!

STEVE WINWOOD van zijn kant is bekend van The Spencer Davis Group (Keep On Runnin’, I’m A Man, Gimme Some Lovin’), Traffic (Paper Sun, Hole In My Shoe, Dear Mr. Fantasy), Blind Faith (mét Clapton) en vooral zichzelf (While You See A Chance, Nighttrain, Higher Love).

Steve Winwood

Steve Winwood

Hebben eveneens hun komst naar Peer bevestigd: the godfather of British Blues JOHN MAYALL AND HIS NEW BAND, ROGER MCGUINN (The Byrds), de nieuwste Britse bluessensatie HOKIE JOINT en van eigen bodem LIGHTNIN’ GUY AND THE MIGHTY GATORS.

Meer namen voor Blues Peer op 17, 18 en 19 juli volgen spoedig…. zie bericht van 27 maart 2009:
https://www.bluesmagazine.nl/blues-peer-2009-john-fogerty-jeff-beck-steve-winwood-joe-bonamassa-derek-trucks