bluezy festival ridderkerk 2016

Op zaterdag 2 april vindt de 13e editie van het “Bluezy Blues Festival Ridderkerk” plaats in Recreatiecentrum De Fakkel in Ridderkerk.

Ralph de Jongh en zijn band openen om 15.00 uur het festival en zal er zijn nieuwe cd presenteren. Daarna is het de beurt aan Tiny Legs Tim Band uit België. Zij wonnen de challenge in België en gaan hun land vertegenwoordigen op de European Blues Challenge.

Uit Engeland komt Giles Robson met zijn band The Dirty Aces die het tempo zeker zal opschroeven met vuig harmonica en dito gitaarwerk, kortom lekkere garage blues.

Duitsland is vertegenwoordigt door niemand minder dan Kai Strauss & the Electric Blues All Stars een band die bezig is Nederland en de rest van Europa te veroveren. Kai Strauss kennen we natuurlijk ook o.a van zijn jarenlange samenwerking met Memo Gonzalez, waarmee hij al in 2010 op het podium in Ridderkerk stond.

Dan is het tijd voor een stukje nostalgie door de Fats Domino Tribute. Mr. Boogiewoogie (Eric-Jan Overbeek) één van Europa’s beste boogiewoogie pianisten zal de aanwezige bezoekers meenemen naar de 50er jaren met zijn 10 koppige band inclusief complete blazerssectie. Alle hits van legende Fats Domino zullen voorbij komen en probeer daar maar eens stil bij te zitten.

De Zac Harmon Band uit Amerika is als voorlaatste geprogrammeerd. Zac Harmon is een bekroonde gitarist, organist, sing- & songwriter. Zac is geboren en getogen in Jackson, Mississippi. Hij werkte naast zijn muzikale loopbaan aan grote films, tv-shows, en bekende nationale commercials en werd zelfs op een gegeven moment ingehuurd door Michael Jackson als schrijver. Hij schreef liedjes voor Evelyn “Champagne” King, Freddie Jackson, de Whispers, K-Ci & Jo Jo en de O’Jays. Zijn live-optreden combineert hij met van alles wat hem beïnvloed: soul-blues, gospel, reggae, en moderne blues-rock. Op zijn nieuwste Cd ‘Right Man Right Now ‘ laat hij zich begeleiden door o.a Bobby Rush, Lucky Peterson, Anson Funderburgh en Mike Finnegan.

De afsluiter van het festival in Ridderkerk is Engelsman Ian Siegal een oude bekende nu met zijn Nederlandse band met o.a Dusty Ciggaar. Ian Siegal kunnen we tot de wereldtop rekenen en is inmiddels overladen met allerlei nominaties en awards. Een waardige afsluiting van dit 13e Bluezy Blues Festival en een line up om van te smullen.

De zaal gaat om 14.30 uur open en de aanvang is om 15.00 uur. Kaarten zijn in de voorverkoop te verkrijgen bij Sportcafé De Fakkel// Radio Ridderkerk// Primera Sandy// Bluessociëteit L ‘Esprit en via de website www.bluezybluesfestival.nl waar ook alle info te vinden is. Kaarten kosten 25 euro in de voorverkoop en 30 euro aan de kassa op de dag zelf. Recreatiecentrum De Fakkel is te vinden aan Sportlaan 8-10 in Ridderkerk