10e Bluezy Blues Festival
zaterdag 6 april 2013
De Fakkel, Ridderkerk
Info + Tickets: www.sbrr.nl

Grote namen op Ridderkerkse Bluesfestival

Het bluesfestival Bluezy Ridderkerk, dat wordt gehouden op zaterdag 6 april 2013 in De Fakkel kent inmiddels al weer een aantal grote namen uit het bluescircuit. Speciaal voor de jubileumeditie wordt er tijdens de tiende editie ook middels een aantal bands, die in een voorgaande editie op het podium te beluisteren waren teruggegrepen op een aantal geweldige bands, die met name de eigen Nederlandse bluesscene rijk is. Daarnaast mogen ook weer een aantal internationale toppers worden verwacht, die een altijd verrassend tintje geven aan het jaarlijkse bluesfestival in Ridderkerk.
Bij één van de eerste edities stond op het podium de Twelve Bar Blues Band, of kortweg 12BBB. Ook terugkeren The Veldman Brothers en King Mo, die net als 12BBB de afgelopen twee jaar zijn overladen met prijzen voor beste bands en beste muzikanten in de Nederlandse bluesscene.

Nico Wayne Toussaint

Wel nieuw is de formatie rondom Fransman Nico Wayne Toussaint, die in 1973 is geboren in het Franse Toulon, maar inmiddels al jarenlang op en neer reist naar Minnesota in de Verenigde Staten, waar hij zijn hard heeft verpand aan de blues en dan met de harmonica bespeeld. Samen met zijn band komt hij naar Ridderkerk. Deze week komt ook zijn nieuwe videoclip uit rondom de single How Long to Heal, die is opgenomen in New York.

Naast de reeds genoemde bands mogen nog een aantal aansprekende internationale artiesten worden verwacht in Ridderkerk.
,,We doen er alles aan om er een echt spraakmakende jubileumeditie van te maken. Er staan verschillende opties uit op bands, maar dat hangt mede af of er een Europese toer gemaakt kan worden rondom deze artiesten, want als we ze voor alleen ons festival moeten laten invliegen wordt het een beetje te duur en dan zouden onze entreeprijzen teveel omhoog moeten. Wij willen het juist betaalbaar houden en toch veel muzikale kwaliteit op de podia brengen, waarbij het voor de bezoekers wel zo is, dat er veel variatie in de muziek zit binnen het bluesgenre. De eerste vier bands zijn nu geboekt, de rest volgt in de komende drie maanden. Dan pas start ook onze voorverkoop van de kaartjes, want ik vind het wel belangrijk dat de bezoekers op voorhand al precies weten welke bands er wel of niet komen. Daarnaast zijn we ook nog op zoek naar sponsors, die ons festival een warm hart toedragen. Door Hotel Ridderkerk, één van onze sponsoren, is al toegezegd dat festivalbezoekers weer kunnen overnachten tegen een zeer gereduceerde prijs van 65 euro voor een 2 persoonskamer met ontbijt. Door de economisch moeilijke tijden en de steeds jaarlijks stijgende kosten zijn nieuwe sponsoren meer dan welkom’’, blikt organisator Nico Bravenboer voorruit.

Meer informatie over het festival: www.sbrr.nl ; https://www.facebook.com/nico.bravenboer?ref=tn_tnmn#!/groups/164906040310330/ ; http://pop57.hyves.nl

Bandinformatie:
King Mo – www.kingmo99.com
Twelve Bar Blues Band – www.twelvebarbluesband.nl
The Veldman Brothers – www.veldmanbrothers.com
Nico Wayne Toussaint (FR.) http://www.groupe-blues.com/blues/index.htm


Ook op Blues Magazine ...