Verslag: Aynsley Lister – Bosuil te Weert & Café De Noot, Hoogland

Aynsley Lister
29 april 2012 De Bosuil te Weert, aanvang 18.10 uur.
30 april 2012 Café De Noot te Hoogland (buitenpodium), aanvang 15.30 uur.

Tekst en foto’s: Stan van der Lugt

Na afwezigheid van bijna een jaar in Nederland konden de fans weer eens een aantal optredens van de Britse gitarist/zanger Aynsley Lister bijwonen. Deze gelegenheid konden we niet aan ons voorbij laten gaan en we waren aanwezig in Weert en Hoogland (gemeente Amersfoort).

De Bosuil had op het laatste moment een tweede support act aan het zondagmiddagprogramma toegevoegd, waardoor Aynsley Lister pas laat in de middag zou optreden.
Uiteindelijk werd het lange wachten beloond en verscheen Aynsley in een redelijk gevulde Bosuil, waarbij opviel dat de begeleidingsband van verleden jaar vervangen is door een 3-tal nieuwe gezichten. De bassist heeft in het verleden nog met Ian Parker gespeeld, maar de toetsenist en drummer zijn voor ons onbekende fenomenen.

De setlist zou bestaan uit een aantal bekende werkstukjes zoals Hero en Sugar Low, een verrassende Joe Bonamassa cover (A New Day Yesterday) en een aantal nieuwe songs die veel beloven voor het nieuw te verschijnen album.
Met de toegift Purple Rain werd het optreden na 75 minuten afgesloten, het was een lange middag geweest dus we vonden het eigenlijk wel prima zo. De dag van morgen zou toch ook weer in het teken van Aynsley Lister staan.

Het is een goede gewoonte van de eigenaar van muziekcafé De Noot om op Koninginnendag een gratis concert te geven. Hiervoor hulde aan Henk Hak, die ook de drijvende kracht is van het Highlands Festival. Bij goed weer wordt er opgetreden op een buitenpodium en bij slecht weer wordt er in het café opgetreden.
Over een eventueel binnenpodium hoefde Henk zich geen zorgen te maken, zoals bekend was Koninginnendag zonovergoten. Ongetwijfeld heeft het weer een gunstige uitwerking gehad op de opkomst want die was erg goed. De bierpomp maakte overuren en de traditionele porties saté gingen als de bekende warme broodjes over de toonbank.
Aynsley Lister is een wat in zich zelf gekeerde muzikant, maar maandagmiddag was hij zelfs in een wat jolige bui en dolde wat met de toetsenist die het glimlachend onderging.
De setlist verschilde niet met die van de vorige dag, maar het optreden zou zeker wel een half uur langer duren. Hierdoor konden er diverse songs worden toegevoegd. Zondagmiddag werd een prachtsong als What’s It All About ons onthouden, maar stond tot ons genoegen nu wel op de setlist. Ook was er ruimte voor een extra toegift How Long Blues, voordat Purple Rain het optreden wederom zou afsluiten.

Na afloop werd Aynsley geen rust gegund, vooral vrouwelijke fans wilden met hem op de foto. Exemplaren van het laatste album The Tower Sessions  kon Aynsley helaas niet meer verkopen, want de tournee loopt op zijn eind en Aynsley is al door zijn voorraad heen.13 Reacties

 1. Mooi twee in een verslag Stan. Ook Ton en ik hebben in Weert weer enorm genoten van deze topmuzikant.

 2. Ja Stan , Ik heb ook genoten van zijn 3e Concert in Nederland afgelopen woensdag in mijn Hotspot Het Bluescafe Apeldoorn > http://www.youtube.com/watch?v=2ZNPtDXwPUg

  •  Yep, Aynsley’s optreden in het bluescafe was fijn. Topmuzikanten, en Aynsley’s stem en spel die je doen dromen.  Een genot! Gewoon dat!

  • leuke recensie meneer Slide:)

   • @Gerrit :-), Yep 3x is Te. Maar met mijn wellicht een iet wat uitgbreide reactie sluit ik mij aan bij  @Stan van der Lugt zijn verslag… Henk Schrier e,d hebben nog een aantal fraaie serie foto’s eigenlijk klaar liggen van het 3e optreden @ Bluescafe Apeldoorn Ps. Kom je vlg week woensdag naar de Nimmo Brothers?

 3. Ja Stan , na deze 2 concerten in Bosuil te Weert & Café De Noot, Hoogland, heb ook ik en alle gelukkigen die aanwezig waren,zeg maar als zgn. “Triple A” Concert ook genoten in mijn, voor een woensdag bijzonder goed gevulde Hotspot(als op een zaterdag avond; Allemaal lekker dicht intiem dicht tegen het podium aan!): Het Bluescafe Apeldoorn van het 3e hartverwarmende Concert in Nederland afgelopen woensdag 2 mei van Aynsley.Wat een uitstekend verzorgd gitaarspel gitaarspel, een goede zangstem en songs die je echt wat doen.Met een mooi samengestelde uitgebalanceerde/gevarieerde setlist. Zag hem in 2009 op het Highlands festival nog als openings act. Maar was voor mij 1 van de Top acts toen! Highlands heeft hem nu weer gebooked voor zaterdag 2 juni. Maar nu als 1 van de hoofdacts on MAINSTAGE! Daar hoort die terecht te staan! Een echte aanrader voor degene die Aynsley nog nooit LIVE hebben gezien. En.. Aynsley Lister een wat in zich zelf gekeerde muzikant? Niets van gemerkt deze avond hoor. Ook hier was hij aardig op dreef, jolig tijdens het optreden etc… In de geprekjes buiten op het terras tijdens de pauze en na het optreden die ik met hem had gewoon een sympatieke ietwat verlegen muzikant. Moest nog speciaal de groeten doen aan @Marco van Rooijen van hem toen hij mijn Bluesmagazine,nl T shirt zag. :-) .. Bij deze Marco..We spraken over de 5 nieuwe songs die hij speelde Ik was nieuwsgierig naar de titels etc..Keurig schreef hij ze voor mij op t.w.: ‘In side out,’, ‘Sugar’, ‘Home’, ‘Insatiable’ & ‘Possession’ Een aantal video impressies heb ik verzameld van een aantal enthousiaste bezoekers die avond. Zie link>http://www.youtube.com/playlist?list=PL56FC981AD8B03C4E Zie ook bijgaande Video met een Funny Intro van Jan Kerseboom , waar hij terugblikt naar de begin periode van Aynsley tijdens 1 van zijn 1e optreden in ik d8t 2005 in het Bluescafe met Ian Parker & Erja Lyytinen (Blues Caravan Pilgrimage tour) > http://www.youtube.com/watch?v=2ZNPtDXwPUg

  •  Yep, Aynsley’s optreden in het bluescafe was fijn. Topmuzikanten, en Aynsley’s stem en spel die je doen dromen.  Een genot! Gewoon dat!

  • leuke recensie meneer Slide:)

   • @Gerrit :-), Yep 3x is Te. Maar met mijn wellicht een iet wat uitgbreide reactie sluit ik mij aan bij  @Stan van der Lugt zijn verslag… Henk Schrier e,d hebben nog een aantal fraaie serie foto’s eigenlijk klaar liggen van het 3e optreden @ Bluescafe Apeldoorn Ps. Kom je vlg week woensdag naar de Nimmo Brothers?

 4. @Vera Leimann   Yep Zag je genieten! :-)

 5. @Vera Leimann   Yep Zag je genieten! :-)

 6. Hey broer, prima recensie, helaas kon ik er zelf niet bij zijn. Volgende keer dan maar….  

 7. Hey broer, prima recensie, helaas kon ik er zelf niet bij zijn. Volgende keer dan maar….  

Geef een reactie