Recensie: Johnny Mastro & Mama’s Boys – Luke’s Dream

Johnny Mastro & Mama’s Boys – Luke’s Dream

Format: CD/ Label: Rip Cat Records/ Release: juni 2012
Cosmox.nl, Blues CD’s online bestellen

Tekst: Stan van der Lugt

Om eerlijk te zijn had ik nooit van Johnny Mastro & Mama’s Boys gehoord maar dit kwartet heeft al
6 of 7 albums op hun naam staan en geven zo’n 250 shows per jaar in de USA.
De band komt uit LA en staat onder aanvoering van Johnny Mastro (voc/mondharp) en gitarist Dave Milton.
Onbekend maakt onbemind, maar dit gezegde gaat na de eerste luisterbeurt zeker niet op.
Vanaf de eerste tonen grijpen de mannen mij ongenadig hard in het kruis om na 51 minuten rauwe bluesrock mij met een zucht van verlichting weer los te laten. Mastro blaast op de mondharp met een sardonisch genoegen alsof hij een pact met de duivel heeft afgesloten en daar komt bij dat Mastro een geweldige stem heeft.
Dave Milton is een Unsung Guitar Hero met een gevarieerd arsenaal aan licks in huis, speelt fantastisch slide, en is meester in het vervormen waarbij hij optimaal gebruik maakt van wah-wah en fuzz.

Ondanks de lekkere bak bluesherrie hebben de songs kop en staart en zijn de riffs en melodieën memorabel. Luke’s Dream verveelt geen moment en smaakt eigenlijk naar meer.
Deze ongepolijste bluesrock is nog het best te vergelijken met die van de legendarische Red Devils en het lijkt erop dat de zo gemiste Lester Butler in Johnny Mastro een waardige opvolger heeft gevonden.

 Tracklist:
01. Luke’s Stomp
02. Thunder Roll
03. Knee High
04. Junker Blues
05. Mr Jj’s Man
06. Hurt
07. Tonight We Ride
08. The Light
09. Francine
10. Spider
11. Roller Coaster
12. My Rocket
13. Temperature

17 Reacties

 1. Geweldige muziek.
  Kijk ook even op de site van nugene records, de cd take me to your maker van Johnny Mastro is daar nog voor een lousy £ 2.99 te bestellen. Doen!

 2. Prima band, die Mama’s Boy’s! Live een aanrader. Ooit in De Kade te Zaandam mogen aanschouwen met Ruben Hoeke in het voorprogramma. En ze komen weer de volgende maand… Spijker op zijn kop Stan. Elke CD wordt beter van die gasten.

 3. Met de mededeling dat deze super no-nonsense blues bunch from Long Beach tussen 24 augustus en 10 september een aantal optredens verzorgen in NL. Er zijn nog enkele dagen beschikbaar voor boekingen!
  En Stan: bij een live optreden weet je helemaal niet wat je meemaakt. Overigens is de bassist ooit bij Red Devils te keer gegaan. Als je in de reactie van Geert de prijs van de eerdere cd ziet, snap je echt niet waar ze dan wel geld mee verdienen… nee ook niet met de gigs… For the sake of…

 4. Ben wel benieuwd waar ze volgende maand optreden in Nederland, heb ik nog nergens kunnen vinden ..

 5. Geert:
  26.08. Cafe de Weegbrug – Roermond (NL)07.09. Woetsjtok – Brunssum (NL)08.09. Zeeuws – Oostburg (NL)09.09. NIX Podium – Enschede (NL)

  • Bedankt, hoop dat ze ook nog richting noord holland komen ..

 6. Chicken & Waffles-2003
  The Black Album-2006
  Take Me To Your Maker-2007

 7. Echt aan te bevelen William, toch anders dan de andere, maar zeker zo goed (ben n echte liefhebber) en wat dacht je van de 9-9-2012 in de NiX -;)

  • @van Eck Moet er echt n keer van komen Jah! Er is meer dan “Apeldoorn” he Jan :-)

 8. Zou deze recensie niet beter kunnen verwoorden.En zoals in de eerdere reacties ook te horen is.Je moet ze zien dan zijn ze nog beter dan op cd.

Geef een reactie