De Southern Bluesnight, een van de meest prominente theaterbluesfestivals van ons land pakt bij gelegenheid van de 15e editie in het Parkstad Limburg Theater in Heerlen op 18 maart a.s. extra uit met de bekende combinatie van internationale bluestoppers en verrassingen uit eigen land en regio.

De Heerlense Bluesnight hecht aan sfeer, authenticiteit en diversiteit.  Dit keer staan er maar liefst 3 primeurs uit de USA.

Voor het eerst op toer in Nederland zijn MISSISSIPPI HEAT die zangeres Inetta Visor en supergitarist Carl Weathersby uit Chicago als extra attracties meenemen. De zeer succesvolle band zag een aantal topjaren bekroond met de keuze van de cd Let’s Live It Up als Best Traditional Bluesalbum (Delmark). Nu voor het eerst op een festivalpodium in Nederland !

Gitarist MARQUISE  KNOX is met zijn 20 jaar de vaandeldrager van de nieuwe lichting authentieke Chicago-bluesgitaristen. Hij won voor zijn album Man Child (APO) de “bluesgrammy” in de categorie Best Debut Album.

De derde primeur is het optreden van de SULTANS OF SLIDE, een nieuw project van 3 Amerikaanse slidegitaristen, die hun gloednieuwe cd Lightning Strikes voorstellen. . Net als Mississippi Heat, Marquise Knox en starten zij hun tournee in Heerlen.

Uit New Orleans komen The ZYDECO HELLRAISERS, de band rond DWAYNE DOPSIE, zoon van zydeco-legende Rockin’Dopsie. De titel van de laatste cd belooft niets te veel : Up In Flames (Sound of New Orleans).

Uit  Detroit komt de fantastische mondharmonicaspeler HARMONICA SHAH. Hij wordt begeleid door de Bluesband van LITTLE BOOGIE BOY, genomineerd voor een Dutch Blues Award. Shah’s laatste cd is If All You Have is A Hammer (Electro-Fi)

Highlands Festival 2009

Top is ook de rockin’ Chicagoblues van EDDY “THE CHIEF” CLEARWATER (zie foto),  fameus gitarist uit Chicago, begeleid door de JUKE JOINTS, een van de beste bluesbands van Nederland. De samenwerking resulteerde in de cd Going To Chicago (Black Cat ,CRS).

De Texaanse zangeres DEDE PRIEST treedt op met de veelzijdige en ervaren muzikanten : Richard van Bergen en Mike Roelofs !

Voor de liefhebbers is er in de jukejoint mooi akoestisch werk van het Italiaans/Amerikaanse duo NATHAN JAMES en FRANCO LIMIDO.

De lange festivalavond wordt weer afgesloten met een jam met afterparty, waaraan een aantal artiesten, ook van de andere podia, zal deelnemen.

Het programma op 3 podia wordt zoals de liefhebbers weer kunnen verwachten uitgebreid met een bluesmarkt en akoestische “busker”duo’s MERCY MEN en JOS OELERS.

Presentatoren zijn dit jaar Lucy, John en Johan; frontvrouw en frontmannen van resp. Lucy’s Janis, Booz’n Blues en Don’t Lose it !

Theater open 19.30 uur; aanvang programma 19.45.

Parkstad Limburg Theater Heerlen www.parkstadlimburgtheaters.nl

Stichting Southern Blues Promotion www.southernbluesnight.nl