In memoriam: Lou Martin

Louis ‘Lou’ Martin, het meest bekend om zijn werk met Killing Floor en Rory Gallagher, is 17 augustus 2012 overleden. Martin (12 augustus 1949-17 augustus 2012) overleed na een periode van ziekte, waaronder een strijd tegen kanker, in Bournemouth.

Lou Martin was een pianospeler uit Belfast , Noord-Ierland, wiens spel sterk de muziek van Killing Floor beinvloedde toen hij 1968 bij de band kwam. Hij verliet later Killing Floor om samen te spelen met Gallagher. Martins spel is te horen op een aantal van Gallagher’s albums, waaronder Blueprint, Irish Tour ’74, Tattoo, Against the Grain, Calling Card, and Fresh Evidence.

Martin speelde ook in de Nickey Barclay band in Londen in de jaren ’80, samen met Barclay (ex- Fanny ) op keyboards,  John Conroy (ex-Sam Mitchell Band) en Dave Ball (ex- Procol Harum ).

> Lou Martin interview

7 Reacties

  1. Ja, groot verlies, zorgde voor menig mooi tapijtje en orachtige n onkende solo,s bij Rory. Hij speelt ongetwijfed nu in Heaven met zijn vriend. Jam on bro.

  2. RIP,,,weer een klasbak uit de jaren 70 heengegaan,,,

  3. Jammer! Ik heb nog een hele avond met hem gesproken over hoe ellendig het leven van Rory is geweest (drank en eenzaamheid) toen hij in zaandam was in Grossroads nog

  4. R.I.P. Lou Martin.

  5. Speelde Lou ook niet mee op Tattoo?
    R.I.P

  6. JA,Sander;) Ik bel je morgen.Ik had visite.

Geef een reactie