Highlands Festival (logo)
Persbericht Highlands Festival

Het Highlands Festival heeft haar programma rond. Deze week werden nog vier bands vastgelegd. Jethro Tull, The Juke Joints met Eddy -The Chief- Clearwater, Mick Taylor en Aynsley Lister komen op 16 mei 2009 naar Amersfoort. Samen met Buddy Guy, Sonny Landreth, Ilene Barnes en Ian Parker staan zij borg voor een fantastisch blues en rockfestival.

Jethro Tull

Jethro Tull (press)

Ongemerkt is Jethro Tull, onder leiding van Ian Anderson uitgegroeid tot een van de best verkopende acts in 50 jaar pophistorie. De teller staat op meer dan 100 miljoen albums. Dit succes is behaald zonder concessies en met een stijl die uniek is in de rockwereld. Anderson heeft de dwarsfluit geïntroduceerd in de pop en met albums als Aqualung, Thick As A Brick en Minstrel In the Gallery een belangrijke bijdrage geleverd aan de popcanon. Begonnen als bluesband heeft de band zich ontwikkeld tot een van de toonaangevende bands in het progressieve rock genre.

Mick Taylor

Alleen al vanwege zijn gitaarpartij in Honky Tonk Women verdient Mick Taylor de eeuwige roem. Maar gelukkig heeft de stergitarist het daar niet bij gelaten. Mick Taylor is medeverantwoordelijk voor wat algemeen wordt gezien als de beste periode van de Stones, van Let It Bleed tot Exile On Mainstreet. Na zijn Stones avontuur nam Taylor wat gas terug, maar hij bleef spelen en niet met de minsten. Mike Oldfield, Little Feat, the Grateful Dead en Bob Dylan zijn maar een paar namen die gretig gebruik maakten van zijn talenten. Heel lang geleden vroeg John Mayall Taylor om Peter Green te vervangen in zijn Bluesbreakers. Natuurlijk zei hij ja: het begin van een loopbaan die hem faam en fans heeft gebracht en een permanente plek in de pophistorie.

Aynsley Lister

Aynsley Lister (press)

Iemand die al zes albums uit heeft, kan je moeilijk het best bewaarde geheim van de Britse blueswereld noemen. Toch is de jonge meestergitarist Aynsley Lister niet half zo beroemd als hij zou moeten zijn. Maar het tij lijkt te keren, zijn naam dook onlangs op in een lijst met de tien beste bluesacts van dit moment naast die van The White Stripes en John Mayer.

The Juke Joints met Eddy Clearwater

Eddy Clearwater (press)

The Juke Joints uit Zeeland hebben zich in 25 jaar zich weten te nestelen aan de absolute top van de vaderlandse, herstel internationale bluesscene. Zij spelen op Highlands samen met Eddy Clearwater. Eddy Clearwater wordt niet voor niets The Chief genoemd. Eddy Clearwater is een van de beste en meest authentieke vertegenwoordigers van de stijl die als Chicago blues de boeken is ingegaan. En al heeft de niet meer zo piepjonge gitarist inmiddels wel wat van zijn wilde haren verloren, zijn streken zijn nog allemaal intact. Eddy, een meester op de slide combineert de rock van Chuck Berry met de roll van Magic Slim. De uitkomst is een eigen stijl die zelfs het meest verlegen muurbloempje in beweging krijgt.

Een lekker festival

Naast een fantastisch programma biedt Highlands culinaire hoogstandjes, leuke terrassen met voldoende zitplaatsen, een droge voeten garantie, interessante shop mogelijkheden en verrassende theateracts. Highlands combineert een ouderwetse festival beleving, met een verrassend nieuwe visie op gastvrijheid en comfort.

Kaartverkoop

De kaartverkoop voor het Highlands Festival wordt verzorgd door Ticket Service® Nederland (www.ticketservice.nl). Voor meer informatie en het laatste nieuws kijk op de website www.highlandsfestival.nl.

Highlands gaat voor de top in blues en rock. En daar nemen we flink de tijd voor. Het programma begint om 12.00 uur en eindigt om 24.00 uur.