• Details
  • Gallery
  • Meer ...

BLUESFESTIVAL GIETEN

donderdag 8 augustus 2013

Agenda  /  Archief  /  Huidige Pagina

viewer

“Trouble Soon Be Over”

In de theatervoorstelling “Trouble Soon Be Over” gaan we terug naar de wortels van de Blues. We schrijven begin 1900, de slavernij is afgeschaft, maar het leven in de Mississippi Delta was er niet veel makkelijker op geworden. Hard werken voor weinig tot geen loon in combinatie met hoge kosten voor het huren van land was eigenlijk een nieuwe vorm van “slavernij” geworden. In deze moeilijke tijd komt de blues verder tot ontwikkeling. Na een dag hard werken op de katoenvelden ging men muziek maken, dansen en zingen in de Juke Joints!

En zo is The Blues, de voorvader van verschillende populaire muziekgenres vandaag de dag geboren! Zonder de blues zouden er geen Beatles, Jimi Hendrix, Led Zeppelin of ZZ Top zijn geweest!

In de theater voorstelling “Trouble Soon Be Over” nemen we u mee terug in de tijd en kunt u genieten van The Blues is zijn meest pure vorm. Nummers van artiesten zoals Charley Patton, Son House, Robert Johnson, Skip James en Big Bill Broonzy, zullen gespeeld worden door top artiesten uit de Nederlandse blues scene.

De legendarische Drentse bluesman B.J. Hegen zal in deze show het geheel ondersteunen met prachtige, soms emotionele, maar vaak ook vrolijke verhalen en beelden uit die tijd!

Dit alles gaat plaats vinden 8 t/m 11 augustus 2013 midden in het prachtige Drentse landschap aan de Noordveensedijk 1 in Gieten. Om niet afhankelijk te zijn van het weer zal de voorstelling gegeven worden in een grote feesttent die plaats biedt aan 500 zittende bezoekers per voorstelling. De voorstelling zal 2 keer 45 minuten duren met een pauze van 30 minuten. Naast de feesttent hebben we een horecaplein ingericht waar u tijdens de pauze en na de voorstelling heerlijk kunt nazitten bij de vuurkorven, met vanaf 21:30 een optreden van Little Boogie Boy en support act!

Kortom, een uniek evenement dat u niet mag missen!

Entree in de voorverkoop: € 22,50 – Aan de deur: € 27,50

Graag tot ziens!
Met vriendelijke groet,
Henk de Ruiter – De Ruiter Muziek – Studio adres: Asserstraat 61b Gieten
Telefoon: 06-46244562
Internet: www.deruitermuziek.nl
Email: info@deruitermuziek.nlPlaats een Reactie