BluesinWijk prensenteert 50 jaar Rolling Stones

12 juli 1962 …het allereerste optreden van de Rollin’Stones in de Londense Marquee Club. Inmiddels zijn we 50 jaar verder en is het toenmalige Engelse bandje uitgegroeid tot een fenomeen in de Rock&Roll wereld met meer dan 50 albums op naam en tientallen Europese en wereldtournees. Hun jubileum wordt dit jaar gevierd met een imposante fototentoonstelling in Londen en een prachtig boek.

De Wijkse bluesmannen Frans Hoving, Anton Winkel en Arie |Verheul, beter bekend als BLUESinWIJK, besloten het STONES-jubileum niet zomaar voorbij te laten gaan. Het lijkt  misschien vreemd voor een bluesclub om een rock&roll band te eren, maar dat gaat voor de Stones beslist niet op. Blues- en Stonesfan Frans Hoving vertelt: ”Mick Jagger en Keith Richard begonnen ooit zelf met een bluesbandje. Zij hadden enorm veel respect  voor de toenmalige Amerikaanse bluesmuzikanten. De bandnaam Rolling Stones is zelfs vernoemd naar het nummer “Rollin’Stone” van hun bluesheld Muddy Waters. De eerste Stones-single was de coverversie “Come On” van Chuck Berry en later coverden ze ook nog nummers van Buddy Holly en Howlin’Wolf. In de 60-er jaren nam de belangstelling voor de blues onder de Amerikaanse jeugd steeds verder af en het is vooral aan toenmalige Britse bands als the Rolling Stones,  the Animals, Cream en Fleetwood Mac te danken  dat de zwarte Amerikaanse blues aan een tweede leven kon beginnen. Ze haalden hun Amerikaanse blueshelden naar Europa en zo stonden de zwarte bluesmannen hier opeens te spelen in zalen met allemaal blank publiek. Zonder deze Europese bluesrevivals zou de blues nu mogelijk een kwijnend bestaan lijden. De huidige bluesliefhebbers zijn dus Stones-mannen als Jagger en  Richards  veel dank verschuldigd. Vandaar dat we op 15 september in theater Calypso een Stones-avond organiseren met veel oude Stones-blues, een mooie Stones-film en een optreden van de beste stones-coverband die we konden vinden, the Stolling Rones. Het wordt zonder twijfel een prachtige avond.”

Tickets kosten 17,50 en zijn nu al te koop via de website www.bluesinwijk.nl en bij van Ginkel Muziek, Achterstraat1 in Wijk.