Coming band bij uitstek dezer dagen is ongetwijfeld 24Pesos! Als je als binnen het bluesgenre modern en fris weet te klinken, zonder de traditie uit het oog te verliezen, is dat al een prestatie op zich. Als er dan nog samenwerkingen op je CV staan met artiesten als Paul McCartney, Jocelyn Brown,Fred Wesley, Peewee Ellis maar ook met een (vooral in de UK) populaire en“hippe” act als Paloma Faith, dan blijkt dat je met een bijzondere band te maken hebt. Het Londense 24Pesos is zo’n band.

Delirium Bluesfestival boekt 24Pesos vroeg, omdat ze niet willen dat het zogezegd komt omdat ze op BRBF Peer staan (en niet willen na apen)!

“Ze spelen een heerlijke rootsy, funky, hip hop en een vorm van rockende blues…..zeker zo goed als alles wat we de afgelopen jaren hebben gehoord. De nieuwe blanke blues hoop, vergelijk ze maar met The North Mississippi Allstars!

“Eerste klas blues, gebracht met grote urgentie en een moderne aanpak van “De Blues”. Het gedifferentieerde ‘Busted Broken And Blue’ is verre van Belegen, Blase en Banaal. 24Pesos? 4Sterren!

“Het Londense kwartet wordt gerekend tot een van de succesvolste Engelse bluesbands van dit moment…….een bijzonder eigentijds geluid waarin toch alle authentieke elementen van de blues bewaard zijn gebleven……rasmuzikanten.

“De Pesos rocken als het maar even kan tegen de klippen op en vijf minuten later klinken ze funky als Larry Graham, om vervolgens daarop een mooie mix van soul, blues,en vleugjes hiphop . ‘Busted Broken And Blue’ bevat moderne blues zoals die idealiter moet klinken. Tight as a batty hole!